5 Νοεμβρίου 2010

Κώστας Χριστόπουλος: «η Πάτρα θα νικήσει»



Την κεντρική προεκλογική του ομιλία έκανε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού μας "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος. Μιλώντας σε ένα πυκνό κι ενθουσιώδες ακροατήριο ο κ. Χριστόπουλος ανέλυσε τους άξονες του προγράμματός του για τη Νέα Πόλη, εκφράζοντας την αισιοδοξία του με το σύνθημα «Η Πάτρα θα νικήσει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους συνυποψηφίους του λέγοντας: «Με τη δική σας βοήθεια θα είμαστε στο δεύτερο γύρο. Να ξαναρχίσει το παιχνίδι από την αρχή. Να αναμετρηθούν αυτοί που έρχονται, με αυτούς που φεύγουν. Αυτοί που θα προσφέρουν, με αυτούς που πήραν. Να αναμετρηθούν αυτοί που σχεδιάζουν, προτείνουν, οραματίζονται, με αυτούς που παπαγαλίζουν συνθήματα περασμένων δεκαετιών. Με αυτούς που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Που έχουν βαρύ παρελθόν, μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά προβλήματα, αλλά και μεγάλο θράσος να παριστάνουν τους μεσσίες».

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε πως ο αγώνας του ξεκίνησε «μόνος εναντίον όλων», ενώ μίλησε για δύο «κυβερνητικούς υποψηφίους με την ίδια λογική και τις ίδιες παρωχημένες αντιλήψεις».



Ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε πως ο συνδυασμός του διαθέτει συγκροτημένη πρόταση, με βιώσιμες λύσεις για την πόλη και απόψεις που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ μνεία έκανε και στα ζητήματα που η Πάτρα δεν μπορεί να λύσει μόνη της (όπως το λαθρομεταναστευτικό) και στην επιστολή που ο ίδιος έστειλε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με την ευκαιρία της χθεσινής παρουσίας του στην Πάτρα.



Ο κ. Χριστόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις που θα αναλάβει για τη νεολαία της πόλης, όπως η δημιουργία χώρου μνήμης και έκφρασης στο πανεπιστημιακό Παράρτημα της οδού Κορίνθου, η δημιουργία τοπικού γραφείου απασχόλησης, η στήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής έκφρασης, η δημιουργία Μεσογειακού Μαθητικού Φεστιβάλ κ.ά.



Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του, χαρακτηρίζοντας τον κ. Κατσικόπουλο «επαγγελματία της πολιτικής και απρόθυμο υποψήφιο» και τον κ. Δημαρά «επικεφαλή μίας ετερόκλητης συμμαχίας, που παλεύει για να κρύψει τις εντελώς αντίθετες θέσεις των υποψηφίων του».



Κριτική άσκησε και στην επιλογή του κ. Δημαρά να αποφεύγει τις δημόσιες συζητήσεις, ενώ υπογράμμισε πως «οι πολίτες της Πάτρας δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από τον εσωκομματικό πόλεμο των δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ».


Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χριστόπουλος τόνισε: «Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Όμως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή το βράδυ, οπότε θα κλείσουν οι κάλπες. Ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ελάτε να ανοίξουμε το δρόμο στους νέους ανθρώπους, στις νέες ιδέες. Ελάτε όλοι μαζί να πάμε την Πάτρα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.