9 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Κώστα Χριστόπουλου για την β' Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Πατρέων



Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή τα σενάρια που κυκλοφορούν περί στήριξης κάποιου από τους κ.κ. Κατσικόπουλο και Δημαρά στο β' γύρο των εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», κ. Κώστας Χριστόπουλος δήλωσε:

«Θα ήθελα για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους χιλιάδες πολίτες που στήριξαν την προσπάθειά μας στις εκλογές της Κυριακής. Αυτούς που ψήφισαν έναν καθαρό, ειλικρινή πολιτικό λόγο, μία καθαρή, δυναμική, νέα παράταξη. Θέλω να πω ότι θα ασκήσουμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας απέναντί τους και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δικαιώσουμε την επιλογή τους με την παρουσία μας στο Δήμο τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Η ανάγκη που προκάλεσε τη σημερινή μου δήλωση είναι η δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Υπάρχουν σήμερα δημοσιεύματα στον τύπο, που λένε ότι υποστηρίζω τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Έχω πει σαφώς από την Κυριακή το βράδυ ότι εγώ δε θα υποστηρίξω κανένα στο β' γύρο. Έχω πει ότι δε θέλω και δεν μπορώ να δώσω οδηγίες στους ψηφοφόρους. Σέβομαι την προσωπικότητά τους και πιστεύω ότι ο καθένας έχει τα κριτήρια να αποφασίζει χωρίς υποδείξεις. Συνεπώς, οτιδήποτε αναγράφεται και κυκλοφορεί για οποιαδήποτε στήριξη διαψεύδεται για άλλη μία φορά!

Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες συγκεντρώθηκαν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού και όλοι μαζί αποφασίσαμε να λειτουργήσει η παράταξη δυναμικά, συνολικά για όλη τη θητεία μας στο Δήμο και αυτή είναι μια προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί ασχέτως ποιοι εξελέγησαν και ποιοι όχι.»

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με "αντάρτες", παράπονα και γκρίνιες που υπάρχουν στο χώρο της Ν.Δ. σ' ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε: «Αυτά αφορούν τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς, τη δική μας προσπάθεια την ξεκινήσαμε στο τέλος Αυγούστου, χωρίς να έχουμε τη στήριξη κάποιου μηχανισμού. Η προσπάθεια έγινε άσχετα με το ποιος θα μας στήριζε και ποιος όχι. Το πόσο επιτυχημένη ή αποτυχημένη ήταν η στήριξη της Ν.Δ., αυτό αφορά τη Ν.Δ. Εγώ οφείλω απλά να ευχαριστήσω για τη στήριξη.»

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές ο κ. Χριστόπουλος είπε: «Η πρόθεσή μου τώρα είναι να τιμήσω όσους μας στήριξαν την Κυριακή για όλη την επόμενη θητεία. Όταν έρθει η ώρα, θα εξετάσουμε πώς θα είναι οι καταστάσεις και θα πράξουμε ανάλογα.»

Το αποτέλεσμα της α' Κυριακής



Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών της Κυριακής 7ης Νοεμβρίου 2010 στον Δήμο Πατρέων Αχαίας είναι το ακόλουθο

Ενσωμάτωση: 355/355 εκλογικά τμήματα / 100,00 %
Γραμμένοι 155.158
Ψήφισαν 94.463 / 60,88 %
Εγκυρα 88.107 / 93,27 %
Ακυρα 4.484 / 4,75 %
Λευκά 1.872 / 1,98 %

Έλαβαν:
Κατσικόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου [Ενωτική Κίνηση Πάτρας Δημήτρης Κατσικόπουλος]
ποσοστό 35,07%, ψήφοι 30.900, έδρες 9

Δημαράς Ιωάννης του Σταματίου [ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ Τώρα για την Πάτρα!]
ποσοστό 21,13%, ψήφοι 18.615, έδρες 5

Χριστόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου-Αριστείδη [Νέοι ΄Ανθρωποι - Νέα Πόλη] ποσοστό 17,70%, ψήφοι 15.592, έδρες 4

Πελετίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου [ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ]
ποσοστό 16,52%, ψήφοι 14.552, έδρες 4

Πατούχας Χρήστος του Κωνσταντίνου [ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ]
ποσοστό 4,48%, ψήφοι 3.949, έδρα 1

Τζουραμάνης Ανδρέας του Αχιλλέως [Πρωτοβουλία Πάτρας]
ποσοστό 2,64%, ψήφοι 2.328, έδρα 1

Αϊβαλής Δημήτριος του Παναγιώτη [Ενωμένοι για την Πάτρα-ΔΗΜΗΤΗΡΗΣ ΑΪΒΑΛΗΣ]
ποσοστό 2,46%, ψήφοι 2.171, έδρα 1

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 θα γίνει επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών για την εκλογή δημάρχου. Οι υπόλοιπες 24 έδρες θα κατανεμηθούν στις δύο παρατάξεις που θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο.

7 Νοεμβρίου 2010

Κ. Χριστόπουλος «Γεννήθηκε μια καινούργια πολιτική δύναμη»



«Παρότι ξεκινήσαμε μόνοι εναντίον όλων, αδέσμευτοι απο δουλίες, χωρίς εξαρτήσεις, με  πολλή αγάπη για την Πάτρα, παρότι βρήκαμε απέναντί μας πολλά εμπόδια, κυρίως κατεστημένα συμφέροντα και εφησυχασμένες συνειδήσεις, χιλιάδες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν. Γεννήθηκε μια καινούργια πολιτική δύναμη, η οποία θα αγωνιστεί για το αύριο αυτής της πόλης. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και τιμώ όσους δεν με ψήφισαν».

Δήλωση Κώστα Χριστόπουλου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το απότελεσμα των εκλογών το βράδυ της Κυριακής 07.11.2010