24 Σεπτεμβρίου 2010

Κώστας Χριστόπουλος: «οι πολίτες της Πάτρας πρέπει να ενημερωθούν»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Οι πολίτες της Πάτρας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ενημερωθούν για τις απόψεις και τις θέσεις των υποψηφίων δημάρχων. Γι’ αυτό και αποδέχομαι με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του συνυποψηφίου μου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη πολιτεία», κ. Χρήστου Πατούχα για τηλεοπτικό διάλογο.»

Διάλογος που ενημερώνει αντι κοκορομαχίας που αποπροσανατολίζει

Ο συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Χριστόπουλου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η συνεχιζόμενη κοκορομαχία των δύο δημοτικών συνδυασμών του Δημήτρη Κατσικόπουλου και Γιάννη Δημαρά με σενάρια περί ονομάτων και παρασκηνιακές κόντρες είναι φανερό ότι αποτελεί ξεκαθάρισμα εσωτερικών λογαριασμών και αποπροσανατολισμό, από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Σε λίγους μήνες η Πάτρα με τον νέο νόμο Καλλικράτης, θα είναι ένας τεράστιος δήμος περίπου από τον Αλισσό έως τον Ψαθόπυργο που θα αντιμετωπίζει άμεσα τα εξής πολύ σοβαρά προβλήματα:
  1. Ενσωμάτωση της διοίκησης των συνενούμενων δήμων με την υπάρχουσα σήμερα οργάνωση και διοίκηση του δήμου Πατρέων χωρίς καμιά προετοιμασία
  2. Νέες αρμοδιότητες χωρίς νέους πόρους
  3. Ζητήματα προσωπικού, σχέσεων και αντικειμένων εργασίας με σκοπό τον συντονισμό και την σωστή λειτουργία του κέντρου και της περιφέρειας του δήμου
  4. Άλυτα προβλήματα από το παρελθόν όπως ατελείωτα έργα υποδομής, χρέη του κράτους προς την αυτοδιοίκηση από αθετημένες συμφωνίες και συμβάσεις με τον δήμο Πατρέων, έλλειμμα ανάπτυξης, ανεργία, παράνομη μετανάστευση, καθημερινή λειτουργία της πόλης και άλλα.
  5. Μειωμένες δυνατότητες του προϋπολογισμού για χειροπιαστό έργο ανταπόδοσης στους πολίτες
Ποια είναι τα σχέδιά τους ; Ποιες είναι οι θέσεις τους ; Πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος για όλα αυτά ώστε να συμμετέχουν οι πολίτες για όσα τους αφορούν και όχι για όσα τα διάφορα αρνητικά παρασκήνια τους αποπροσανατολίζουν;

19 Σεπτεμβρίου 2010

Κ. Χριστόπουλος: «συμμετέχουμε στο διάλογο για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας...»

Ο συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Χριστόπουλου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τον διάλογο για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης:

«Η δημοτική μας παράταξη πιστεύει ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να διαχωριστεί η παραλιακή ζώνη της Πάτρας στα τμήματα που προσφέρονται αποκλειστικά για την λιμενική δραστηριότητα και να αποκατασταθεί η επαφή της πόλης με τη θάλασσα.

Υπ’ αυτή την έννοια κρίνουμε ότι είναι θετική η πρόταση της παράταξης του κ. Δημήτρη Αϊβαλή για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, ενδεχομένως και για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την δημιουργία ενός Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με βάση τις δυνατότητες που έδωσε ο "Καλλικράτης" σε άλλες πόλεις.

Ο συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» και τα μέλη του θα συμμετέχουν στον διάλογο που πρότεινε η παράταξη Αϊβαλή.

Η θέση μας είναι ότι πρέπει με τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις, όπως αυτή του ΤΕΕ πριν 4 περίπου χρόνια και με δεδομένο ότι το λιμάνι ανήκει στους Πατρινούς, να επιδιώξουμε την απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μετώπου στους πολίτες.»