2 Οκτωβρίου 2010

Ο Κώστας Χριστόπουλος με τους νέους της Πάτρας στο 4Youth Festival της ΟΝΝΕΔ



Την διαδρομή του στο φοιτητικό και το νεολαιΐστικο κίνημα, καθώς και τα χρόνια του στην προεδρία της οργάνωσης στην Πάτρα, θυμήθηκε χθες, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος κατά την επίσκεψη του στο 4ο Youth Festival που διοργανωσε η ΟΝΝΕΔ Πάτρας στο χώρο του Μώλου Αγ. Νικολάου.



Περπατώντας μαζί με τους νέους και τις νέες που γέμισαν τους χώρους του φεστιβάλ στο λιμάνι της πόλης μας, ο Κώστας Χριστόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα, να ακούσει τις προτάσεις και τις ιδέες τους για την πόλη της Πάτρας και να συζητήσει το πρόγραμμα του δημοτικού συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη».



Στα πλαίσια της επίσκεψης του, ο Κώστας Χριστόπουλος φιλοξενήθηκε ζωντανά και στο μικρόφωνο του ONNED Web Radio, όπου μιλώντας μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, απλός και προσιτός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της πόλης -με ιδιαίτερη αναφορά στο κυκλοφοριακό- και ανέλυσε τις προοπτικές που ανοίγει η υποψηφιότητα του. Παράλληλα, ανέλυσε και μια σειρά από δράσεις που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου η Πάτρα να αποκτήσει ένα σύγχρονο πρόσωπο.





Κ. Χριστόπουλος: «Κέντρα Φροντίδας Μοναχικών Ατόμων, η πρόταση μας για τα ΚΑΠΗ του Δήμου»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» Κ.Χριστόπουλος επισκέφθηκε σήμερα το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο. Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Παπαναστασίου και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ τους οποίους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Κωνσταντοπούλειου Χρ. Τουλιάτος με τα μέλη της Διοίκησης.
Η επίσκεψη ήταν σε φιλικό κλίμα και μοιράστηκαν λουλούδια και αναμνηστικά του Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ. Ο κ. Χριστόπουλος απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί δήλωσε ότι η σημερινή του παρουσία είναι ένδειξη τιμής στην Τρίτη Ηλικία σε αυτούς δηλαδή που οφείλουμε την ύπαρξη μας και τους διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους για όσο τον χρειάζονται.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» που θα δημοσιευθεί σύντομα υπάρχει πρόταση ενίσχυσης των ΚΑΠΗ του Δήμου σε Συμβουλευτικά Κέντρα Φροντίδας Μοναχικών Ατόμων.

Η υποδοχή των δύο υποψηφίων ήταν ιδιαίτερα θετική, όπως αποτυπώνουν τα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα που δημοσιεύουμε. Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό μας φωτογραφικό άλμπουμ.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκαν το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, όπου συνομίλησαν και προσέφεραν συμβολικά δώρα σε ηλικιωμένους ως ένδειξη τιμής.

1 Οκτωβρίου 2010

Κ. Χριστόπουλος: «Η κυβέρνηση οφείλει στην Πάτρα αποφάσεις και άμεσες λύσεις»



Από το συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Χριστόπουλου, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει στην Πάτρα αποφάσεις και άμεσες λύσεις. Στην χθεσινή σύσκεψη των φορέων της πόλης και δεκάδων κυβερνητικών παραγόντων, υπό τον Αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο, με θέμα το παραλιακό μέτωπο, έπρεπε να υπάρχουν πιο χειροπιαστά αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση πιάστηκε αδιάβαστη και ανέτοιμη.

Η πρόταση της Δημοτικής αρχής για τη σύσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που θα αναλάβει τη διαχείριση των χερσαίων χωρών του παλαιού λιμανιού, είναι σωστή και έχει ασφαλώς τη μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση. Αρκεί να μην παραπέμπεται διαρκώς σε επιτροπές και μελέτες.

Όσον αφορά τις αναγκαίες πράξεις νομοθετικής υποστήριξης, που θα καθορίζουν τις λεπτομέρειες, θα καταθέτουμε τις προτάσεις μας.

Επίσης, θα παρακολουθούμε την πορεία των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το θέμα αυτό και θα πιέζουμε για την υλοποίησή τους.»

Εριέτη Φρεμεντίτη: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Εριέτης Φρεμεντίτη.

Η Εριέτη Φρεμεντίτη γεννήθηκε στην Πάτρα το 1983. Απόφοιτη ΙΕΚ Πατρών με την ειδικότητα νοσηλευτικής τραυματιολογίας. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και έχει αποκτήσει εργασιακή εμπειρία στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο όπου και απασχολείτε μέχρι σήμερα.

Χριστίνα Μπάρλου: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Χριστίνας Μπάρλου.

Η Χριστίνα Α. Μπάρλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984. Σπουδάζει στη σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο τμήμα λογιστικής του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών και εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε εμπορικό κατάστημα.

Κώστας Χριστόπουλος: στήριξη και φροντίδα στην τρίτη ηλικία

Στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών θα βρεθεί σήμερα Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Χριστόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας.

Μαζί με μέλη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας θα συζητήσουν με τα άτομα που φιλοξενούνται εκεί και θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν το μήνυμα στήριξης και φροντίδας για τους ηλικιωμένους.

Στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέοι άνθρωποι – Νέα πόλη», που θα ανακοινωθεί σύντομα, υπάρχει σχεδιασμός ενίσχυσης των ΚΑΠΗ στον τομέα της συμβουλευτικής υποστήριξης και φροντίδας μοναχικών ατόμων και επέκτασής του στην περιφέρεια του Δήμου Πατρέων, όπου υπάρχει ανάγκη.

Το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών

Γρηγόρης Τασιόπουλος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Τασιόπουλου.

Ο Γρηγόρης Τασιόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1954. Είναι Σμήναρχος(Μηχανικός Αεροσκαφών) της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία, απόφοιτος της ΣΤΥΑ, και έχει περάσει σχολείο Πολέμου της αεροπορίας.

Σε καθημερινή, άμεση επαφή με τους πολίτες της Πάτρας ο Κώστας Χριστόπουλος

Ιδιαίτερα θετική είναι η υποδοχή των πολιτών της Πάτρας στον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Χριστόπουλο κατά τις περιοδείες του στις γειτονιές της Πάτρας.

Επιδιώκοντας την άμεση επαφή με τους πολίτες, ο Κώστας Χριστόπουλος γίνεται καθημερινά δέκτης των παραπόνων του κόσμου για τα προβλήματα που έχουν σωρεύσει άλυτa οι αποτυχημένες κομματικές επιλογές σε Νομαρχία και Δήμο, προβλήματα στα οποία η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί πλέον να μείνει σιωπηλή.

«Οφείλουμε να χαράξουμε αναπτυξιακή στρατηγική με συγκεκριμένη στόχευση, να συναντηθούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, ανεξάρτητα από ηλικία ή φύλλο, να πετάξουμε τα κομματικά δεσμά και τους πολιτικούς μας εγωισμούς, να κάνουμε το επόμενο βήμα. Για όλους όσους μόχθησαν για την Πάτρα πριν από εμάς αλλά και για εκείνους που ακολουθούν», είναι το μήνυμα-πρόσκληση που απευθύνει ο Κώστας Χριστόπουλος στις καθημερινές του συναντήσεις.

Μήνυμα που συγκεντρώνει ευρύτερη αποδοχή από τους πολίτες, σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τετάρτη 29.09.2010 η ημερήσια εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, δημοσκόπηση στην οποία ο Κώστας Χριστόπουλος εμφανίζει -μόνος αυτός από όλους τους υποψηφίους δημάρχους- εντυπωσιακή αύξηση τόσο της αναγνωρισιμότητάς του όσο και των ποσοστών του συνδυασμού μας.

Αλέξιος Νταβλούρος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξιου Νταβλούρου.

Ο Αλέξιος Νταβλούρος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διαμερισματικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων και Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων.

Αλέξανδρος Τσάβος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξανδρο Τσάβου.

Ο Αλέξανδρος Τσάβος γεννήθηκε το 1970. Είναι Διπλωματούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου, Τομέας Βιομηχανικών Μονάδων και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ρευστομηχανική, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ηρώ Σπεντζοπούλου: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ηρώς Σπεντζοπούλου – Κουνάβη.

Η Ηρώ Σπεντζοπούλου - Κουνάβη γεννήθηκε το 1975 στην Πάτρα, κόρη του παλιού ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής Δημήτρη Σπεντζόπουλου. Είναι υπεύθυνη του τμήματος Επικοινωνίας Ναυτιλιακού πρακτορείου της Πάτρας. Είναι μέλος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Έφη Τσιμάρα: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Έφης Τσιμάρα.

Η Έφη Τσιμάρα γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1986 με ειδικότητα στην Πολιτική Επικοινωνία και έχει διατελέσει Κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης. Είναι επίτιμο μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ ενώ έχει ασχοληθεί με θέματα στρατηγικής της Ν.Α Ευρώπης.

30 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Πατρινοί μιλούν για τον Κώστα Χριστόπουλο...



«τον ξέρω πάνω από είκοσι χρόνια...»,
«πραγματικός φίλος...»,
«έξυπνος άνθρωπος...»,
«δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός...»,
«δε σταματάει να τρέχει συνέχεια...»
«σε τι διαφέρει από τους πολιτικούς; διαφέρει ότι... λέει αλήθειες»
Με αυτές και άλλες παρόμοιες εκφράσεις, μιλώντας από καρδιάς μπροστά στην κάμερα, απλοί άνθρωποι, πολίτες της Πάτρας που γνώρισαν τον Κώστα Χριστόπουλο σε κάποια χρονική στιγμή της κοινωνικής και επαγγελματικής του διαδρομής, παρουσιάζουν τον υποψήφιο δήμαρχο της επιλογής τους, τον άνθρωπο που εμπιστεύονται για να φτιάξουν μαζί του την Νέα Πάτρα.

Τις αληθινές αυτές δηλώσεις συγκεντρώσαμε σε οκτώ σύντομες ταινίες (εδώ βλέπετε ενσωματωμένη την πρώτη από αυτές) σύντομης διάρκειας. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μέσα από το «κανάλι» μας στο YouTube, να τις σχολιάσετε σε όποια από τις σελίδες μας (blog, facebook, youtube, twitter), να τις αναδημοσιεύσετε στο blog σας και τις προσωπικές σας σελίδες στο facebook ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε τη γνώμη σας, τις προτάσεις σας, τη συμμετοχή σας, ελάτε να συζητήσουμε ανοιχτά και ελεύθερα για τη νέα Πάτρα !! Γιατί η νέα Πάτρα είμαστε όλοι εμείς, Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη...!!

Radio Debate με τον Κ. Χριστόπουλο

Στα πλαίσια του 4Youth festival της Πάτρας, το ΟΝΝΕΔ web - radio φιλοξενεί αύριο Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 στις 13:30, στην εκπομπή Radio Debate, τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάτρας κ. Κ. Χριστόπουλο σε μια «εναλλακτική» παρουσίαση της υποψηφιότητας του.

Την εκπομπή Radio Debate, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω internet κάνοντας κλικ εδώ για να συνδεθείτε στο ONNΕΔ web radio.

Κ. Χριστόπουλος: φροντίδα για την παραλία της Πάτρας


Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου το πρωί, με αφορμή την πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ιτεών ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Χριστόπουλος και στελέχη του συνδυασμού μας βρέθηκαν στην Παραλία Ιτεών και συμμετείχαν έμπρακτα στον καθαρισμό της.

Αναφερόμενο στην ενέργεια αυτή, το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ σε συνεργασία με τον "Εκπολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Ιτεών" για να αποκαλύψουμε την αδυναμία των υπαλλήλων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου να διευθετήσουν το πρόβλημα της παραλιακής ζώνης των Ιτεών.

Η παραλιακή ζώνη πρέπει να παραδοθεί άμεσα στους κατοίκους της, να ολοκληρωθεί η διαμόρφωσή της και να συντηρηθεί για να αποτελέσει κόσμημα για την περιοχή όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί.»

Βασιλική Κοκκότη: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Βασιλικής Κοκκότη.

Η Βασιλική Κοκκότη γεννήθηκε το 1985. Σπούδασε Λογιστική στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Πατρών και εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση «Α & Σ Κοκκότης».

Γιάννης Μόσχος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Μόσχου.

Ο Γιάννης Μόσχος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο οποίο είναι υποψήφιος διδάκτωρ στην προϊστορική αρχαιολογία. Υπηρετεί ως επιμελητής αρχαιοτήτων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία της Πάτρας, ενώ είχε την ευθύνη της κατασκευής των αιθουσών του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή διεπιστημονικά προγράμματα με επίκεντρο την περιοχή της Αχαϊας, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 βιβλία και μελέτες, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Μελετών Μυκηναϊκής Αχαϊας.

Άγγελος Παναγόπουλος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Άγγελου Παναγόπουλου.

Ο Άγγελος Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Έκανε σπουδές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τη διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ από μικρός ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση (εστιατόριο Rementzo), επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στο χώρο του catering και της διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων.

Γιάγκος Ραυτόπουλος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάγκου Ραυτόπουλου.

Ο Γιάγκος Ραυτόπουλος γεννήθηκε το 1983. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών και ίδρυσε την πανελλήνια ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη ΔΑΣΠ (Δεν Ανήκω Σε Παράταξη). Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο με κορυφαία στιγμή του την επική τριλογία «Γιαγκόναν», για την οποία βραβεύθηκε ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης στο 8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο, ενώ απέσπασε την πρώτη εύφημο μνεία της κριτικής επιτροπής στο 48ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις, μεταξύ άλλων στην πρώτη μοίρα αλεξιπτωτιστών Μάλεμε Κρήτης, στους επίλεκτους της Δύναμης Δέλτα, στη Ι’ μοίρα Αμφίβιων καταδρομών.

29 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Κοντογιάννης: «χτίζουμε βήμα βήμα τη δημοτικότητα του Κ. Χριστόπουλου»

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοσκόπηση για τον Δήμο Πατρέων, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Γνώμη» ο εκπρόσωπος του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε:
«Τα αποτελέσματα της νεάς έρευνας δικαιώνουν την τακτική μας να χτίζουμε βήμα - βήμα τη δημοτικότητα του Κώστα Χριστόπουλου και τη συσπείρωση νέων ανθρώπων και παλαιών αυτοδιοικητικών, στην παράταξή μας. Ξεκίνησε από 50% η ανανγωρισιμότητα του Κ.Χριστόπουλου τον Αύγουστο, έχει φτάσει στο 70% και στόχος μας είναι το 90%, που θα επιτρέψει ο Κώστας Χριστόπουλος, να παίζει επί ίσοις όροις στην κατάκτηση του δεύτερου γύρου. Τα ποσοστά προτίμησης στον συνδυασμό δείχνουν ότι αυτό σιγά - σιγά κατακτάται και εξασφαλίζεται.»

Κ. Χριστόπουλος: «η πρόσβαση στη θάλασσα, στόχος μας για τους πολίτες της Πάτρας»


Αναφερόμενος στην απόδοση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στην πόλη της Πάτρας, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, κ. Κώστας Χριστόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Είναι ελπίδα και στόχος της παράταξής μας, η απόδοση, το συντομότερο δυνατό, όσο γίνεται μεγαλύτερης έκτασης από το περιφραγμένο, σήμερα, θαλάσσιο μέτωπο, στους πολίτες της Πάτρας για να ανακτήσουμε ξανά την πρόσβαση στη θάλασσα.
Παρά τις αντιδράσεις όσων επέμεναν πολλά χρόνια τώρα - για να εξυπηρετούνται προσωπικές σκοπιμότητες - σε ένα κλειστό και απαγορευμένο λιμάνι, σε ένα λιμάνι - κάστρο συμφερόντων και αποδόσεων, υπήρχαν και υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, που αποδεικνύουν τη δυνατότητα ύπαρξης ελεύθερης παραλιακής ζώνης στο κέντρο της Πάτρας.

Με τη δημιουργία  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και την ανταλλαγή χερσαίων χώρων με τον Ο.Λ.ΠΑ., θα δικαιωθούν όσοι δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά, ενώ θα πρέπει να προβληματίζονται και να απολογηθούν στον Πατραϊκό λαό όσοι, με ψευτοδικαιολογίες και σαθρά επιχειρήματα, έρχονται αντίθετοι με την ελπίδα των Πατρινών.»

Νέα δημοσκόπηση: «Ένας [Κ.Χριστόπουλος] ανεβαίνει, δύο μένουν στάσιμοι...»

«Ένας ανεβαίνει, δύο μένουν στάσιμοι». Με τον πρωτοσέλιδο αυτό τίτλο η «Πρωινή Γνώμη» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prognosis που διεξήχθη τηλεφωνικά από 22-25 Σεπτεμβρίου 2010 και έρχεται να επιβεβαιώσει την ραγδαία αυξανόμενη αποδοχή της υποψηφιότητας του Κώστα Χριστόπουλου για το αξίωμα του Δημάρχου Πατρέων, με τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η εφημερίδα αναφέρει
«...ο Κώστας Χριστόπουλος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του κερδίζει χαμένο έδαφος, ενώ οι αντίπαλοί του φαίνεται να μένουν στάσιμοι.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Κώστα Χριστόπουλου φθάνει το 10%, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά από τον δεύτερο Δημαρά (17%) και τον προπορευόμενο Κατσικόπουλο (21%). Υπενθυμίζουμε ότι το ποσοστό είναι σχεδόν το τριπλάσιο από το αντίστοιχο σε προηγούμενη δημοσκόπηση της VPRC για την πόλη της Πάτρας, το οποίο ήταν 3,5%, ενώ οι αντίπαλοί του είχαν φθάσει στο 19,7% ο κ. Δημαράς και στο 21,8% ο κ. Κατσικόπουλος.»

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα κάνει λόγο πλέον για «αλλαγή των συσχετισμών», καθώς «ο κ. Χριστόπουλος ξεκίνησε με σχετικά χαμηλή αναγνωρισιμότητα όταν διακήρυξε την απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές, του, κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος και φυσικά αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των αρχικών ερευνών» για να επισημάνει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού μας «δρα ενωτικά στην κεντροδεξιά της Πάτρας»:
«Σημαντική ώθηση στον κ. Χριστόπουλο φαίνεται ότι δίνει η πρόθεσή του να επιμείνει να πολιτευθεί ως ανεξάρτητος αν και έχει τη στήριξη της ΝΔ, καθώς σκοπεύει αφενός να λειτουργήσει ενωτικά στους κόλπους της κεντροδεξιάς και αφετέρου να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση που αγωνιούν για τα καυτά προβλήματα της Πάτρας.»
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο δημοσίευμα στην αδιευκρίνιστη ψήφο που φτάνει περίπου το 40%, πολλοί των οποίων, σύμφωνα με την έρευνα, «θα αποφασίσουν την τελευταία ώρα να πάνε στις κάλπες».

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα της εφημερίδας είτε στο φωτογραφικό μας αρχείο είτε στο αρχείο δημοσιευμάτων μας είτε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Σπ. Π. Πολίτης: το «ράβε-ξήλωνε» του δημάρχου στη Ρήγα Φεραίου...


Πριν από ένα περίπου χρόνο και παρ' όλες τις όποιες ενστάσεις υπήρχαν το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε την πεζοδρόμηση των οδών Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης. Κατ' αρχάς να επισημάνω ότι και εγώ όπως και η παράταξή μου ήμασταν υπέρ της δημιουργίας πεζόδρομων, όπως αυτός που δημιουργείται τώρα στη Ρήγα Φεραίου, από Κολοκοτρώνη μέχρι Γούναρη.

Φτάσαμε λοιπόν στον φετινό Αύγουστο, για να ξεκινήσει η Δημοτική αρχή το έργο αυτό -το τόσο σημαντικό για την πόλη μας-  αλλά δυστυχώς η έναρξή του συνέπεσε με την εκτέλεση και άλλων έργων, όπως η ανακατασκευή του οδοστρώματος της Αγίου Ανδρέου, της Ηρώων Πολυτεχνείου και άλλων σχετικών παρεμβάσεων.

Συνάμα όμως το έργο της πεζοδρόμησης είναι προφανές ότι λόγω κακού -ως συνήθως- προγραμματισμού έχει κολλήσει. Τα αποτελέσματα αυτής της κωλυσιεργίας τα βιώνουν καθημερινά τόσο οι έμποροι και οι επαγγελματίες της οδού Ρήγα Φεραίου όσο και οι συμπολίτες μας που διαμένουν στην περιοχή.

Είναι λοιπόν προφανής η αγωνία όλων μας, εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαιτέρως τον εμπορικό κλάδο, για το πόσο γρήγορα θα τελειώσει αυτό το έργο. Με την Ρήγα Φεραίου κυριολεκτικά νεκρωμένη είναι αμφίβολη η βιωσιμότητα όλων αυτών των επιχειρήσεων.

Αυτά και άλλα πολλά τα επισημαίνουν οι επαγγελματίες της Ρήγα Φεραίου σε επιστολή που κυκλοφορούν για να συλλέξουν υπογραφές και η οποία απευθύνεται στην αναρμόδια όπως φαίνεται Αντιδήμαρχο Μελετών και Έργων κυρία Ελπίδα Βασιλοπούλου. Μια επιστολή που θα έπρεπε ωστόσο,  να απευθύνεται τόσο στον απερχόμενο Δήμαρχο όσο και στον έτερο αντιδήμαρχο (Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κτλ) Νίκο Κουρεμένο. Όλοι τους -Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι- μοιάζουν να βρίσκονται σε μια πρωτοφανή μακαριότητα παρακολουθώντας εδώ και σχεδόν δύο μήνες την Ρήγα Φεραίου σκαμμένη σε δέκα σημεία και παντού να επικρατεί ένα ιδιότυπο χάος με αυτοκίνητα και μηχανάκια να κινούνται λάθρα από κάθε μεριά και σκουπίδια να βρίσκονται παντού.

Επιτέλους λοιπόν σεβαστείτε την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων και παρουσιάστε λεπτομερώς το πρόγραμμα σας για την πεζοδρόμηση. Τόσο το χρονοδιάγραμμά σας όσο και το τι ακριβώς σκέπτεστε να κάνετε.  Αν τα Χριστούγεννα -όπως φοβούνται όλοι- βρουν την Ρήγα Φεραίου σκαμμένη τότε θα μιλάμε για το τέλος ενός από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης μας και η πεζοδρόμηση θα είναι μνημείο για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της οδού.


Σπύρος Π. Πολίτης
Δημοτικός Σύμβουλος 

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος
με τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη»
του Κώστα Χριστόπουλου

28 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκος Γερασιμόπουλος: υποψήφιος με τον Κωστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Γερασιμόπουλου.

Ο Νίκος Γερασιμόπουλος γεννήθηκε το 1970. Έχει σπουδάσει διακοσμητικές εφαρμογές – γραφιστική. Από το 1995 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της τέχνης

Γιάννης Κουλούρης: υποψήφιος με τον Κωστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Κουλούρη.

Ο Γιάννης Κουλούρης γεννήθηκε το 1961 στην Πάτρα. Είναι ιδιοκτήτης ναυτιλιακού και τουριστικού πρακτορείου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Πάτρας και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Τουριστικών Γραφείων Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Ανδρέας Κουτσούκος: υποψήφιος με τον Κωστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Ανδρέα Κουτσούκου.

O Ανδρέας Κουτσούκος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955. Είναι αγρότης και έχει διατελέσει Πρόεδρος στην κοινότητα Ελεκίστρας ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Τοπικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.

Θεόδωρος Ι. Κονδύλης: υποψήφιος με τον Κωστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Ι. Κονδύλη.

Ο Θεόδωρος Ι. Κονδύλης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Είναι πτυχιούχος ψυκτικός μηχανολόγος. Από το 1994 έχει αναλάβει τη διοίκηση του εργοστασίου παραγωγής, κατασκευής και μελέτης επαγγελματικού εξοπλισμού Tech Cool Kondilis.

Τζούλια Ροδοπούλου: υποψήφια με τον Κωστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της κας Τζούλιας Ροδοπούλου.

Η Τζούλια Ροδόπουλου γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενώ η πτυχιακή της εργασία αφορά την Μελέτη Αναδιάρθρωσης Δημοσίων Συγκοινωνιών στην πόλη της Πάτρας. Είναι στέλεχος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, υπεύθυνη Μέτρων Πολιτισμού – Τουρισμού. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Είναι ενεργό μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας.