30 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Χριστόπουλος: προτεραιότητα στην ανάπτυξη


«Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας θέσαμε ως προτεραιότητά μας να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας. Έχουμε προκαλέσει τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και δεν έχουμε πάρει ακόμα καμία απάντηση. Εμείς συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας και ανακοινώνουμε σήμερα λεπτομέρειες για την πρόταση, που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τη δημιουργία υποδομής για μια σωστή αστική ανάπλαση της περιοχής μας με σημαντικά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες», τόνισε μιλώντας προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, παρουσιάζοντας σε ανοικτή συνέντευξη τύπου την πρόταση του συνδυασμού για το σχεδιασμό της βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρώην ειδικός γραμματέας ανάπτυξης του ΥΠ.ΑΝ. Λευτέρης Σταυρόπουλος, ο οποίος έχει την εμπειρία του συντονιστή του προγράμματος ΕΣΠΑ και από το νέο χρόνο θα είναι μέλος της Επιτροπής Μπαρόζο για τις δημοσιονομικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έτη 2011 – 2013.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο κ. Σταυρόπουλος εξήγησε την ευκαιρία και τη δυνατότητα που παρέχει το πρόγραμμα JESSICA (Join European Support for Substantial Investment in City Areas) και ανέφερε: «Λόγω της στενότητας της δημοσιονομικής πολιτικής, δεν υπάρχουν πόροι για παραπέρα χρηματοδότηση των Δήμων με σκοπό την ανάπτυξη. Πρέπει να δημιουργηθεί λοιπόν ένα ταμείο – κουμπαράς για την αστική ανάπλαση με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων, η οποία χρηματοδοτεί τέτοια Ταμεία Αστικής Ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη για έργα σε βασικούς τομείς, όπως το κυκλοφοριακό, προσελκύει επενδύσεις και υποστηρίζει την επισκεψιμότητα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σημαντικό είναι ότι δεν απαιτούνται πόροι του Δήμου και επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κινητοποιεί επενδυτές για τα αστικά κέντρα όλης της Ερωπαϊκής Ένωσης, όπου υπάρχει ενδιαφέρον αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους. Αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για όσα ο Κώστας Χριστόπουλος και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν να κάνουν στο Δήμο Πατρέων».

Σε συνέχεια όσων ανέπτυξε ο κ. Σταυρόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Γιώργος Κοντογιάννης πρόσθεσε: «Είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που καταθέτει μία τέτοια πρόταση, γιατί εμείς έχουμε την ικανότητα, τη θέληση, τη δύναμη και το ανθρώπινο δυναμικό για την υλοποίησή της. Εμείς σχεδιάζουμε το αύριο της πόλης, με θέσεις ξεκάθαρες και λύσεις βιώσιμες, σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, που είτε δεν έχουν θέσεις για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του νέου Δήμου, είτε ωραιοποιούν προτάσεις ανάλογα με το προεκλογικό συμφέρον».

28 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Χριστόπουλος: «...εμείς ερχόμαστε και αυτοί φεύγουν»


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, σε συνάντηση του με εκπροσώπους των ΜΜΕ σχολίασε την εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα και την προοπτική νίκης που καταγράφει ο συνδυασμός μας λέγοντας: «Σήμερα βρισκόμαστε σε ακόμη πιο καλή θέση βελτιώνοντας συνεχώς την σχέση μας με τους πολίτες της Πάτρας ως σχέση εμπιστοσύνης και προοπτικής. Οι Πατρινοί αναγνωρίζουν καθημερινά με εντυπωσιακό τρόπο ότι είμαστε η καινούρια πρόταση για το αύριο της πόλης με ξεκάθαρο λόγο συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις. Με δύναμη και θέληση μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινής ζωής τους. Όλα τούτα μας κάνουν πιο δυνατούς να συνεχίσουμε παρότι και υποψήφιοί μας ακόμη δέχονται πιέσεις, τηλεφωνήματα και άλλες ανορθόδοξες μεθόδους με στόχο το ηθικό τους γύρω από τις εκλογές. Απέναντί μας έχουμε, έναν κατ΄ επάγγελμα πολιτικό ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει πώς ότι δεν έκανε τόσα χρόνια ως βουλευτής και άλλα οχτώ ως Νομάρχης θα τα κάνει τώρα…και έναν επικεφαλή ετερόκλητων συμμαχιών με διαφορετικά κριτήρια και κίνητρα ο οποίος απαγόρευσε στους υποψηφίους του να βγάλουν φυλλάδια τάχα για οικολογικούς λόγους. Στην ουσία θέλησε να κρύψει τις εντελώς αντίθετες απουσίες και θέσεις τους σε όλα τα ζητήματα της πόλης. Και οι δυο αρχίζουν να αποφεύγουν τα debate και τις συζητήσεις για τα ζητήματα της πόλης. Οι Πατρινοί έχουν καταλάβει πλέον ότι εμείς ερχόμαστε και αυτοί φεύγουν».

27 Οκτωβρίου 2010

«Αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της Πάτρας ο κ. Δημαράς»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους των ΜΜΕ δήλωσε τα εξής: «Έκπληξη προκάλεσαν σε όλους του Πατρινούς οι δηλώσεις του Γιάννη Δημαρά με τις οποίες στοχοποιούσε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους κατηγορώντας τους για όσα προφανώς θεωρεί ότι φταίνε για τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ό ίδιος. Συντασσόμαστε με τη δήλωση της ΕΣΗΕΠΗΝ και ειλικρινά είναι αδύνατο να κατανοήσουμε τον εκνευρισμό και την άστοχη ενέργειά του. Αποκάλυψε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο την αδυναμία του να σταθεί στο ύψος των αναγκών και των απαιτήσεων που έχει η πόλη και οι πολίτες της, αποπροσανατολίζοντας τους.»

Ο Κώστας Χριστόπουλος δεσμεύεται για το Παράρτημα

«Δεσμευόμαστε να μετατρέψουμε το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου σε χώρο ελεύθερης έκφρασης και διαλόγου της νεολαίας. Για να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς της ελεύθερης έκφρασης στην πόλη αλλά και για να φρεσκάρουμε την ιστορική μνήμη για τον αντιδικτατορικό αγώνα. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας της νεολαίας και ένα info center για τους αγώνες του Πολυτεχνείου με ντοκουμέντα και στοιχεία για τη συμμετοχή της Πάτρα στα γεγονότα της εποχής που αποτελούν σημαντικό σταθμό στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους των ΜΜΕ.

26 Οκτωβρίου 2010

Καρδιά, όχι πολιτική...



«Μήπως ήρθε η ώρα να αγαπήσουμε ξανά, αυτήν που κάποτε είχαμε όλοι ερωτευτεί;» Δείτε και σχολιάστε το νέο βίντεο της καμπάνιας μας για τη Νέα Πάτρα, εδώ ή στο κανάλι μας στο YouTube

Με τους πολίτες, σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας

Οι πολίτες της Πάτρας ζητούν κάτι αληθινά φρέσκο που να μπορεί να εγγυηθεί το αύριο της πόλης, που να είναι δίπλα τους, απλά, καθημερινά. Αυτό αποδεικνύεται από την ραγδαία άνοδο της αποδοχής του υποψήφιου Δημάρχου μας Κώστα Χριστόπουλου και του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», όπως καταγράφηκε σε όλες τις αξιόπιστε μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Ο αγώνας για τη νέα Πάτρα συνεχίζεται καθημερινά δίπλα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες. Ο Κώστας Χριστόπουλος βρέθηκε το Σαββατοκύριακο το Ρίο και στην ευρύτερη περιοχή και χθες Δευτέρα στην περιοχή της Μεσσάτιδος. Η πορεία μας σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία μέρα της προεκλογικής μας εκστρατείας. Η φωτογραφία, χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το Σαββατιάτικο πρωϊνό ξεκίνημα, έξω από το εκλογικό μας κέντρο στην Πλατεία Γεωργίου.

Γ. Κοντογιάννης: «Στο β' γύρο θα είμαστε εμείς!»

«Μπαίνουμε στις τελευταίες δυο εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου και σιγά σιγά οι μάσκες πέφτουν», τόνισε στην πρώτη τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη» Γιώργος Κοντογιάννης.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον προεκλογικό αγώνα για τον Δήμο Πατρέων και τους δύο υποψηφίους του «ευρύτερου» ΠΑΣΟΚ, ανέφερε:

«Διαπιστώνουμε ότι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος αποκαλύπτονται. Η κυβέρνηση ζητάει υποστήριξη για τα σκληρά μέτρα που έρχονται από τους υποστηρικτές του μνημονίου, της τρόικας και του ΔΝΤ. Προσπαθεί για το σκοπό αυτό να βρει στήριξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στην Πάτρα. Δηλαδή είτε με τον κυρίως κομματικό υποψήφιο Δημήτρη Κατσικόπουλο είτε με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννη Δημαρά. Είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με λίγο ΠΑΣΟΚ και άλλους ετερόκλητους συνοδοιπόρους.

Το υπόγειο μοίρασμα της τράπουλας είναι φανερό. Ενώ ο Δημήτρης Κατσικόπουλος περιοδεύει συνήθως με ένα-δυο άτομα πλάι του τα στελέχη του συνδυασμού του είναι όλη μέρα σε καφέ της Γεροκοστοπούλου σαν να μην ανησυχούν για τίποτε. Μήπως στα επόμενα debate δεν θα έρχεται ούτε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος; Καλούμε τους Πατρινούς να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους το ίδιο νόμισμα με τις δυο όψεις. Ένας από τους δυο δεν πρέπει να είναι στο β΄ γύρο και δεν θα είναι. Στο β΄γύρο θα είμαστε εμείς.»

Λογική και στην καθημερινή συναλλαγή του πολίτη με τις δημόσιες υπηρεσίες...

«Ανακοινώνουμε σήμερα στους Πατρινούς το πρώτο βήμα μας για την εξυπηρέτησή τους στις καθημερινές συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες. Τοποθετούμε με ευθύνη του Δήμου μηχανήματα αυτόματης πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΠ σε όλα τα περίπτερα κατ' αρχήν και σε όλα τα πρακτορεία που έχουν αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών. Έτσι οι πολίτες δε θα στριμώχνονται στις ουρές και δεν θα ταλαιπωρούνται


Πρόταση - δέσμευση του συνδυασμού μας από την χθεσινή ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Γιατί στην καθημερινότητα χρειάζεται λογική, όχι πολιτική...

Κώστας Χριστόπουλος: «ξεκάθαρες οι θέσεις μας για την Ξερόλακα»


Η σύσκεψη συλλόγων που προέκυψε την Δευτέρα 25.10.2010 από την ανησυχία των κατοίκων γύρω από την Ξερόλακα, και η οποία είναι δικαιολογημένη, έγινε προσπάθεια από κάποιους να μεταβληθεί σε φιέστα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Χριστόπουλος, παρευρισκόμενος, μίλησε ακόμα μία φορά με τη γλώσσα της αλήθειας στους κατοίκους και τους συλλόγους της περιοχής και με σεβασμό στη σοβαρότητα του προβλήματος ανέπτυξε για μία ακόμα φορά τις ξεκάθαρες θέσεις του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη».

Είναι δεδομένο ότι η Ξερόλακα θα κλείσει. Γι' αυτό εμείς προτείνουμε: α. Άμεση αποκατάσταση του χώρου και β. Εκπόνηση μελέτης ανάπλασης.



Aυτή η μελέτη έπρεπε να έχει γίνει «χτες», αλλά γι' αυτό το ζήτημα δεν έχει «φωνάξει» κανείς...

Πώς αντιμετωπίζουμε το αδιέξοδο με τα σκουπίδια της Πάτρας; Πιέζουμε για: α. Άμεση κατασκευή εργοστασίου στην περιοχή "Φλόκα" και β. Έναρξη λειτουργίας το συντομότερο δυνατό. Αν τελικά, το νέο «κύτταρο» στην Ξερόλακα δεν πάρει άδεια, θα εξαντλήσουμε τις νόμιμες δυνατότητες του χώρου και μετά θα αναγκαστούμε να στέλνουμε τα σκουπίδια μακριά και να τα πληρώνουμε ακριβά…

Ένα κατεξοχήν πρακτικό ζήτημα που, με την εμπλοκή των πολιτικών, μετατρέπει 200.000 ανθρώπους σε ομήρους…

Οι Πατρινοί απαιτούν να πιστεύουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι όσα τους υποσχόμαστε και να τους λέμε την αλήθεια. Γι' αυτό η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κώστα Χριστόπουλου ανεβαίνει διαρκώς. Ο ίδιος και ο συνδυασμός "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" εκπροσωπούν το αύριο κι έχουν θέσεις για τις προκλήσεις του. Η απουσία του κ. Κατσικόπουλου δείχνει αδυναμία και αγωνία για το αποτέλεσμα. Τα παλιά υλικά του χθες αμύνονται κακόηχα και κακότροπα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις θέσεις του συνδυασμού μας στην ιστοσελίδα μας www.neoianthropoi-neapoli.gr και στο blog μας kostaschristopoulos.blogspot.com

25 Οκτωβρίου 2010

Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη και ...Αθλητική αντεπίθεση

Με κεντρικό σύνθημα «Αθλητική αντεπίθεση», ο συνδυασμός μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» παρουσιάζει το Σάββατο 30.10.2010, στις 11 το πρωί, στο γήπεδο των Προσφυγικών, το αθλητικό μας πρόγραμμα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος και οι συνεργάτες του θα συνομιλήσουν με την αθλητική κοινότητα της πόλης (παράγοντες, προπονητές, αθλητές κ.ά.) και θα θέσουν τις προτεραιότητες που δεσμεύονται ν' αναλάβουν για την αθλητική ανασυγκρότηση και τη νέα πορεία.

Το άλλο Σάββατο λοιπόν σας περιμένουμε στο γήπεδο... Στα Προσφυγικά... Για μια γερή προπόνηση: να συζητήσουμε το «σύστημα», τις προτεραιότητες μας ... Όσο για τα προγνωστικά: ξερό Άσσο για την Πάτρα... Κι όλους εσάς, Νέους Ανθρώπους για μια Νέα Πόλη... Έτσι λέει η Λογική...

Όσοι θέλετε μπορείτε να δηλώσετε την παρουσία σας στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook, μπορείτε επίσης να μας στείλετε τις ερωτήσεις που θέλετε να απαντηθούν (και που θα απαντηθούν όλες) με σχόλια σε αυτή τη δημοσίευση σε οποιονδήποτε από τους χώρους διαδικτυακής παρουσίας μας (website, blog, facebook, twitter).

...εγώ ψηφίζω Κώστα Χριστόπουλο για Δήμαρχο Πατρέων, εσύ;;

Αξιοποιώντας την ανασχεδιασμένη δυνατότητα του facebook για την δημιουργία ομάδων, μια ομάδα φίλων του συνδυασμού μας έφτιαξε την ομάδα «...εγώ ψηφίζω Κώστα Χριστόπουλο για Δήμαρχο Πατρέων, εσύ;;».

Η ομάδα έχει από χθες και τη δική της «εικόνα», παραλλαγή ενός από τα κεντρικά σήματα του συνδυασμού μας σε αυτές τις εκλογές. Μέλη της μπορούν να γίνουν όλοι όσοι ανοιχτά θέλουν να δηλώσουν την προτίμηση τους και την πρόθεση ψήφου στον Κώστα Χριστόπουλο και τον συνδυασμό μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» αλλά και όσοι έχουν απλώς ενδιαφέρον για την Πάτρα και τις προτάσεις μας για την αναμόρφωση της. Ο χώρος της ομάδας είναι ανοικτός στα μέλη να ανοίξουν συζητήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και να κάνουν προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

24 Οκτωβρίου 2010

Διαρκής ενημέρωση στην πορεία για τις εκλογές

Από αύριο Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 και κάθε μέρα στις 13:30, ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης μας κ. Γιώργος Κοντογιάννης θα ενημερώνει τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε για τις δραστηριότητες, τις θέσεις του συνδυασμού και την τρέχουσα επικαιρότητα στην αίθουσα ΣΕΜΕΛΗ (κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου).