8 Οκτωβρίου 2010

Δήμητρα Σγούρα: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Δήμητρας Σγούρα.

Η Δήμητρα Σγούρα γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Έχει εργασθεί στο ίδρυμα ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και στην ίδια εφημερίδα. Έχει επίσης εργασθεί στους Ρ/Σ ΦΑΡΟΣ και SUPER B RADIO, και στις εφημερίδες ΓΝΩΜΗ, ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός στο τμήμα Δημοσιογραφίας του Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας και Αιγίου. Είναι εκλεγμένη Διαμερισματική Σύμβουλος του Νοτίου Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Ντέπυ Ζαρούλια: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ντέπυς Ζαρούλια

Η Ντέπυ Ζαρούλια έχει γεννηθεί στην Πάτρα. Εργάστηκε ως χειρίστρια εμφανίστρια του ακτινολογικού τμήματος του Γεν. Νοσοκομείου Πατρών « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», σήμερα είναι συνταξιούχος. Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βραχνεϊκων το 2002 και το 2006.

Νίκος Μαρούντας: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Μαρούντα.

Ο Νίκος Μαρούντας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1955. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος στην Αθήνα και για πολλά χρόνια ασχολείται με την εμπορία χημικών προϊόντων σε βιομηχανικές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.  Είναι ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Συλλόγου « Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ».

Νικόλαος Μητρούλιας: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νικολάου Μητρούλια.

Ο Νικόλαος Μητρούλιας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1942. Είναι απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Πατρών και εργάστηκε ως εκτελωνιστής στο Τελωνείο Πατρών μέχρι το 2002. Έχει εκλεγεί επί σειρά ετών Διαμερισματικός Σύμβουλος του Αρκτικού Διαμερίσματος Πατρών, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος τη περίοδο 2001-2002. Από το 1989 μέχρι και σήμερα εκλέγεται πρόεδρος της Τ.Ε. Ν.Δ. Βορείου Τομέως Πατρών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πάτρας και διαιτητής ποδοσφαίρου του Συνδέσμου Διαιτητών Πατρών. Είναι μέλος του Συλλόγου Δωριέων Πατρών.

Ιωάννα Πετούση-Φραντζή: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ιωάννας Πετούση-Φραντζή.

Η Ιωάννα Πετούση – Φραντζή γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Ασχολείται με την γραμματειακή υποστήριξη και τους Η/Υ έχοντας εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε ιδιωτική σχολή. Ήταν υπεύθυνη διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων του ΡΣ ΑΝΤ1 Πάτρας.

Γιάννης Δριμάλας: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Δριμάλα.

Ο Γιάννης Δριμάλας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασχολείται στον τομέα πωλήσεων και διαφήμισης των ΜΜΕ.

Κωνσταντίνος Παπαζαφείρης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Παπαζαφείρη.

Ο Κωνσταντίνος Παπαζαφείρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967. Σπούδασε εμπορία και διαφήμιση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τα συστήματα διαχείρισης και καθαρισμού κτιρίων.

Κώστας Χριστόπουλος: Δέκα ενέργειες για καθαρή Πάτρα

Η σημερινή Πάτρα είναι φανερά ένα από τα λιγότερο καθαρά αστικά κέντρα της χώρας. Το βλέπει κανείς στους δρόμους στους κοινόχρηστους χώρους και τις γειτονιές. Με το νέο Νόμο «Καλλικράτης» το πρόβλημα θα επεκταθεί στον έλεγχο της καθαριότητας και της ομαλής λειτουργίας όλου του σχετικού μηχανισμού σε ολόκληρη την έκταση του νέου δήμου.

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η κατά καιρούς έλλειψη του προσωπικού και η ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών στο σύστημα καθαριότητας ολόκληρου αυτού του αστικού και προαστιακού χώρου θα είναι το πρώτο πρόβλημα στην λειτουργία του νέου δήμου.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια και ροκανίζουν τον χρόνο της προεκλογικής περιόδου με προφανείς σκοπούς, οφέλη από την δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.


Οι θέσεις μας στο μεγάλο πρόβλημα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ είναι ξεκάθαρες και είναι οι εξής:
1ον. Συντονισμός και πίεση για άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής του εργοστασίου στο Φλόκα
2ον Αποκατάσταση της Ξερόλακας μετά το κλείσιμό της
3ον Σχεδιασμός κινήτρων για μείωση του όγκου των σκουπιδιών
4ον Αύξηση και επέκταση της ανακύκλωσης παντού σε όλο το νέο Δήμο
5ον Δεύτερος βιολογικός καθαρισμός στον Βόρειο Τομέα
6ον Δημιουργία υποδομών για την διαχείριση των βοθρολυμάτων
7ον Άμεση αναδιοργάνωση του σχεδιασμού για την συλλογή απορριμμάτων και χώρων εναπόθεσης τους
8ον Δημιουργία μηχανισμού υπηρεσιών άμεσης επέμβασης στην καθαριότητα κάθε γειτονιάς
9ον Λειτουργία σκούπας και μηχανημάτων κοινόχρηστων χώρων σε κάθε γειτονιά
10ον Σχεδιασμός αισθητικής αναβάθμισης και υγιεινής στο κέντρο της πόλης που αποτελεί την πρώτη εικόνα του επισκέπτη αλλά και όσων κατοικούν ή το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Εμείς θα μιλάμε με θέσεις, ελπίζοντας ότι και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις θα μπουν σύντομα στην δημόσια συζήτηση για τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν την κάλπη της 7ης  Νοεμβρίου.

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Τάσου Σταυρογιαννόπουλου.

Ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος γεννήθηκε στο Δρέπανο το 1967. Σπούδασε δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου, στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Πατρών και πολιτικές επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό στις επιστήμες αγωγής. Είναι Διευθυντής στο 58ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Είναι αιρετός εκπρόσωπος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΠΥΣΠΕ Νομού Αχαΐας, Γ.Γρ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας. Και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μηχανικό Άγη Ρογδάκη.

Νίκος Στρατής: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Στρατή.

Ο Νίκος Στρατής γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968. Είναι συνταξιούχος και μέλος της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. Μεσσάτιδος.

Χρήστος Τσιλίρας: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Χρήστου Τσιλίρα.

Ο Χρήστος Τσιλίρας γεννήθηκε στο Μονοδένδρι. Είναι συνταξιούχος του ΟΤΕ. Είναι αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βραχνέϊκων και Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ Βραχνέϊκων.

6 Οκτωβρίου 2010

Πέντε παρεμβάσεις για μια ανθρώπινη Πάτρα χωρίς δουλεμπόριο μεταναστών

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι οι θέσεις και οι προτάσεις του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» υιοθετούνται και από άλλους συνδυασμούς σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη.


Μιλήσαμε πρώτοι για δουλεμπόριο και πρώτοι τονίσαμε την ανάγκη να σταματήσει να εμπλέκεται η Πάτρα στα σχέδια όσων εκμεταλλεύονται την αγωνία εξαθλιωμένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή.

Επαναλαμβάνουμε ξεκάθαρα τη θέση μας, που συνοψίζεται σε πέντε άμεσες παρεμβάσεις, για το ζήτημα  των παράνομων μεταναστών:
1. Μπαίνουμε μπροστά και δεν αποφεύγουμε καμία παρέμβαση με το πρόσχημα ότι πρόκειται μονό για πρόβλημα της Κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Λέμε όχι στη δημιουργία καταυλισμού, γκέτο ή κέντρου υποδοχής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Δεν είμαστε πύλη εισόδου. Είμαστε πύλη εξόδου  της  χώρας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει καμιά νομιμοποίηση παραμονής των θυμάτων του δουλεμπορίου. Αντιστεκόμαστε στην ιδέα να νομιμοποιήσει η Πάτρα έμμεσα το δουλεμπόριο με αυτό τον τρόπο.

3. Αυτονόητο είναι ότι όποιος πολιτικός ή οικονομικός μετανάστης και πρόσφυγας ζητήσει πολιτικό άσυλο, τον στηρίζουμε και ζητάμε την εφαρμογή του σχετικού νόμου.

4. Υποστηρίζουμε τη μεταφορά των εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο σε ασφαλείς χώρους, με υποδομές και κατάλληλες συνθήκες για την αποκατάσταση τους.

5. Ζητάμε την άμεση παράδοση του νέου λιμένα, ώστε σύγχρονες μέθοδοι ασφαλείας να λειτουργούν αποτρεπτικά για τούς δουλεμπόρους και απαιτούμε τον έλεγχο της διαδρομής, από τα σύνορα της χώρας μέχρι την Πάτρα, ώστε να μην δρουν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα οι πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων.

Για να αποτρέψουμε της δυσάρεστες εξελίξεις σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, χρειάζεται να λειτουργήσουμε όλοι με υπευθυνότητα.

Εμείς θα κινήσουμε όλους τούς μηχανισμούς της χώρας προς το σκοπό αυτό και θα έχουμε σχέδιο καθημερινής παρέμβασης.

Γκρεμίζουμε το χθες, Χτίζουμε το αύριο, τη νέα Πάτρα, με τους πολίτες και τις προτάσεις τους

«Ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας, να ακουστεί και η δική μας φωνή. Δεν έχουμε εξαρτήσεις, είμαστε ανοικτοί σε κάθε πολίτη που έχει να προτείνει για την Πάτρα, οι καλύτερες ιδέες των καλύτερων ανθρώπων της πόλης είναι το πρόγραμμα μας. Μιλάμε ελεύθερα, αλλάζουμε την αδιέξοδη πορεία, δημιουργούμε προοπτική.»

Αυτά γράφαμε τις προάλλες στη σελίδα μας στο facebook, καλώντας τους φίλους και αναγνώστες μας να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που ανοίγουμε γύρω από το πρόγραμμα μας και να ανοίξουν δικές τους για τα προβλήματα της πόλης μας. Από τα σχόλια που λάβαμε κρατήσαμε και αναδημοσιεύουμε και εδώ το παρακάτω...
«Χωρίς υπερβολή και καμία ειρωνεία (μακριά από εμένα), προτείνω να κινηθείτε στο γνωστό ποίημα του Κωστή Παλαμά "Ο Γκρεμιστής". Μόνο γκρεμίζοντας παλαιοκαθεστωτικές αντιλήψεις που μας κρατούν δέσμιους του παρελθόντος θα μπορέσουμε ίσως να κάνουμε το επόμενο βήμα... Αφιερωμένο λοιπόν, σε όσους ρομαντικούς υπάρχουν ακόμη, κάπου εκεί έξω και "παλεύουν" από το δικό τους μετερίζι για την Πάτρα που πιστεύουν ότι τους αξίζει.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ - "Ο Γκρεμιστής"
 
Ακούστε. Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ' εγώ κι ο χτίστης,
ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης. 
Και θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι. 
Στου μίσους τα μεσάνυχτα τρέμει ενός πόθου αστέρι.

Κι αν είμαι της νυχτιάς βλαστός, του χαλασμού πατέρας,
πάντα κοιτάζω προς το φως το απόμακρο της μέρας.
εγώ ο σεισμός ο αλύπητος, εγώ κι ο ανοιχτομάτης,
του μακρεμένου αγναντευτής, κι ο κλέφτης κι ο απελάτης.

Και με το καριοφίλι μου και με τ' απελατίκι
την πολιτεία την κάνω ερμιά, γη χέρσα το χωράφι.
Κάλλιο φυτρώστε, αγκριαγκαθιές, και κάλλιο ουρλιάστε, λύκοι,
κάλλιο φουσκώστε, πόταμοι και κάλλιο ανοίχτε τάφοι,

και, δυναμίτη, βρόντηξε και σιγοστάλαξε αίμα,
παρά σε πύργους άρχοντας και σε ναούς το Ψέμα.
Των πρωτογέννητων καιρών η πλάση με τ' αγρίμια,
ξανάρχεται. Καλώς να ρθή. Γκρεμίζω τη ασκήμια.

Είμ' ένα ανήμπορο παιδι που σκλαβωμένο το 'χει
το δείλιασμα κι όλο ρωτά και μήτε ναι μήτε όχι
δεν του αποκρίνεται κανείς, και πάει κι όλο προσμένει
το λόγο που δεν έρχεται, και μια ντροπή το δένει.

Μα το τσεκούρι μοναχά στο χέρι όταν κρατήσω,
και το τσεκούρι μου ψυχή μ' ένα θυμό περίσσο.
Τάχα ποιός μάγος, ποιό στοιχειό του δούλεψε τ' ατσάλι
και νιώθω φλόγα την καρδιά και βράχο το κεφάλι,

και θέλω να τραβήξω εμπρός και πλατωσιές ν' ανοίξω,
και μ' ένα Ναι να τιναχτώ, μ' ένα Όχι να βροντήξω;
Καβάλα στο νοητάκι μου, δεν τρέμω σας όποιοι είστε
γκρικάω, βγαίνει από μέσα μου μια προσταγή: Γκρεμίστε!

5 Οκτωβρίου 2010

Κωνσταντίνος Κάνιστρας: «Συστρατεύομαι με τον Κώστα Χριστόπουλο για τη νέα Πάτρα»

Την πολιτική του συστράτευση με την παράταξη "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Χριστοπούλου, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κάνιστρας, εκλεγμένος διαμερισματικός σύμβουλος με την παράταξη του Ανδρέα Φούρα.

Ο γνωστός φωτογράφος γεννήθηκε το 1967 στην Πάτρα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 με εξειδίκευση στη διαφημιστική φωτογραφία, ενώ είναι γραμματέας της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων του Ν. Αχαϊας.
Έχει πλούσια καλλιτεχνική δράση και διατηρεί μεγάλο φωτογραφικό αρχείο, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στιγμιότυπα από τις δεκάδες επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και της Ασίας. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στο χώρο του τουρισμού οργανώνοντας εκδρομές στο εξωτερικό σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία της πόλης.

Με αφορμή την υποψηφιότητά του, ο ίδιος δήλωσε:
«Συμμετέχω στην προσπάθεια του Κώστα Χριστόπουλου και των συνεργατών του για να υλοποιήσουμε το ρεαλιστικό και σύγχρονο σχεδιασμό που χρειάζεται η νέα πόλη που προκύπτει από το νόμο "Καλλικράτης". Ευθύνη των νέων ανθρώπων αυτής της πόλης είναι να συνεννοηθούμε ανεξάρτητα της πολιτικής τοποθέτησής μας για να παράξουμε ανάπτυξη και προοπτική νικώντας το χρόνο και υλοποιώντας στην πράξη το σχεδιασμό που αξίζει στην πόλη που ζούμε.»

Αλέξης Σκούτας: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Σκούτα.

Ο Αλέξης Σκούτας γεννήθηκε στο Λεόντιο το 1952. Είναι συνταξιούχος των ΕΛΤΑ. Έχει διατελέσει Κοινοτικός Σύμβουλος Οβρυάς, μέλος του ΔΣ του ΑΟ Φωστήρα Οβρυάς και είναι μέλος της Τ.Ε. Ν.Δ. Μεσσάτιδος.

Σπυριδούλα Αλεξοπούλου: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Σπυριδούλας Αλεξοπούλου.

Η Σπυριδούλα Αλεξοπούλου είναι απόφοιτος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών. Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου & 10ου Νηπιαγωγείου Πατρών, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Δ.Σ του Συλλόγου των εν Πάτραις Γορτυνίων και μέλος του Συλλόγου των εν Πάτραις Καλαβρυτινών. Μόνιμη συνεργάτης ως Διευθύντρια του 8ου ΔΣ του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής του ΚΔΑΥ, αιρετό μέλος της εθελοντικής ομάδας «Έψιλον» του Δήμου Πατρέων και αιρετό μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

Σε γειτονιές της Πάτρας ο Κ. Χριστόπουλος: «οι πολίτες να νιώθουν δίπλα τους το Δήμο»


Η διοίκηση του δήμου γίνεται καθημερινά δίπλα στους δημότες, μαζί με τους δημότες, με διάλογο και λύση στα προβλήματα τους. Την εφαρμογή του βασικού αυτού πιστεύω του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Χριστόπουλου κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σήμερα το πρωί σε κάποια γειτονιά της Πάτρας.

Μοιράζοντας έντυπα με την διακήρυξη και τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» μαζί με υποψήφιους συμβούλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του, ο Κώστας Χριστόπουλος στάθηκε για να ακούσει από έναν επαγγελματία απλές αλήθειες και προτάσεις για καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην επαφή του με τις δημοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός.

«Το πρόγραμμα μας για τη νέα Πάτρα είναι πάντα ανοικτό στις προτάσεις των πολιτών, η δική σας συμμετοχή είναι που θα ανατρέψει την αδιέξοδη πορεία της πόλης μας, μαζί θα δημιουργήσουμε τη νέα προοπτική», επεσήμανε ο Κ. Χριστόπουλος προσκαλώντας τον επαγγελματία να στηρίξει και να ψηφίσει τον συνδυασμό μας.

Η καθημερινή επαφή και συζήτηση με τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του δήμου που έχει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Χριστόπουλος και η θερμή υποδοχή των θέσεων και προτάσεων του προγράμματος μας, ειδικά στα ζητήματα της καθημερινότητας, αποτυπώνουν τη δυναμική που καταγράφει ο συνδυασμός μας στην πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Έμφαση δίνεται στην υλοποίηση της προγραμματικής μας πρότασης για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα Δημοτικά Διαμερίσματα για τους τομείς πρασίνου, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και κοινοχρήστων χώρων με στόχο, και με την ανάπτυξη του εθελοντισμού, οι Δημότες να βρίσκουν άμεσα λύση σε σημαντικά προβλήματα και να νιώθουν δίπλα τους τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τις επόμενες μέρες, οι επισκέψεις του Κώστα Χριστόπουλου θα συνεχιστούν στις περιοχές Ρίου, Βραχνέϊκων, Παραλίας και Μεσσάτιδος, ενώ συνεχίζονται και οι επαφές με τους εκπολιτιστικούς συλλόγους του Αρκτικού τομέα.

Νίκος Κακαφώνης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Νίκου Κακαφώνη.

Ο Νίκος Κακαφώνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1980. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα υπηρετεί ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων Μεσσάτιδας. Είναι μέλος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αχαϊας, μέλος της του Δ.Σ της ΔΑΚΕ Π.Ε  και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πάτρας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλαδιτών και Κυπρίων φοιτητών Πάτρας.

Αντώνιος Κατσαΐτης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αντωνίου Κατσαΐτη.

Ο Αντώνης Κατσαϊτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1960. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος Οβρυάς.

Αγγελής Γασπαρινάτος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αγγελή Γασπαρινάτου.

Ο Αγγελής Γασπαρινάτος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι καθηγητής στο τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Πατρών και Γεν. Γραμ. του Συλλόγου Μαγείρων Πατρών. Είναι Διαμερισματικός Σύμβουλος του Κεντρικού Διαμερίσματος.

Αθηνά Μανούσου: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Αθηνάς Μανούσου.

Η Αθηνά Μανούσου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1975. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο « Universita degli Studi di Messina» και ξασκεί το επάγγελμα της δικηγόρου.

Διονύσης Κουκουζέλης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Διονύση Κουκουζέλη.

Ο Διονύσης Κουκουζέλης γεννήθηκε το 1957. Είναι πτυχιούχος μηχανικός τεχνολογίας και οργάνωσης επιχειρήσεων. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών, τοποθετημένος στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Αφροδίτη Σταθά–Κωστούλια: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Αφροδίτης Σταθά - Κωστούλια.

Η Αφροδίτη Σταθά – Κωστούλια γεννήθηκε στα Νιφορέικα το 1974. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα ως φυσικοθεραπεύτρια, ενώ έχει ειδικευτεί στην νοσηλευτική τραυματιολογία.

Χρήστος Σουγλέρης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Χρήστου Σουγλέρη.

Ο Χρήστος Σουγλέρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Είναι υπάλληλος του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, πρόεδρος της ΔΑΚΕ των εργαζομένων του νοσοκομείου και μέλος του σωματείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, Γεν. Γραμ. στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαϊας και της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, Γενικός Σύμβουλος Αντιπροσώπων ΔΑΚΕ Δημόσιου τομέα και μέλος του Δ.Σ Α.Ο Ρωμανός. Είναι εκλεγμένος τοπικός δημοτικός σύμβουλος Ελεκίστρας.

Θανάσης Αργυρός: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Θανάση Αργυρού.

Ο Θανάσης Αργυρός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο των ασφαλειών. Είναι Διαμερισματικός Σύμβουλος του Αρκτικού Διαμερίσματος από το 1998 έως και σήμερα. Είναι μέλος του συλλόγου επαγγελματιών μουσικών Πατρών και των Αθλητικών Συλλόγων Αμπελοκήπων και Νίκης Προαστείου.

4 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Σύφαντος: υποψήφιος με τον Κωστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε σήμερα η υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Νίκου Σύφαντου.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Νίκος Σύφαντος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε χρόνους χαλεπούς, σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο και σε στιγμές που ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κινείται σε μονοπάτια αβεβαιότητας, άνθρωποι που βιώνουν την σκληρή καθημερινότητα του Δημότη δεν πρέπει να είναι απόντες.
Πριν από μερικούς μήνες, στελέχη της ΝΔ μου έκαναν την τιμή να συζητήσουν μαζί μου ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για τον Δήμο Πατρέων. Παρά το γεγονός ότι αυτή η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε, η ουσία δεν αλλάζει.
Αποφάσισα λοιπόν να συστρατευθώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο που στηρίζει η παράταξη, με την οποία επί χρόνια συμπορεύτηκα  και συνεχίζω ως φυσικό πρόσωπο να συμπορεύομαι, και να συμμετάσχω στον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη» ως απλός αρωγός του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Κώστα Χριστόπουλου.
Όμως η απόφασή μου αυτή έχει και χαρακτηριστικά διπλής συνεπαγωγής. Η υποψηφιότητα Χριστόπουλου θεωρώ ότι ταυτίζεται απόλυτα με το νέο και το άφθαρτο που όλοι χρειαζόμαστε και το κυριότερο δεν είναι κομματικά περιχαρακωμένη.
Είναι καιρός να ενώσουμε δυνάμεις, να συνθέσουμε απόψεις και το κυριότερο να διώξουμε άπαξ δια παντός από την Πάτρα που ζούμε την μιζέρια, που μας κρατούσε πισθάγκωνα δεμένους σε πασσάλους ενός  σκοτεινού και άραχνου παρελθόντος».

Αρίστη Ιγγλέση: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Αρίστης Ιγγλέση.

Η Αρίστη Ιγγλέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Πατρών. Από τα νεανικά της χρόνια εντάχθηκε στο μαθητικό τμήμα της ΟΝΝΕΔ (ΜΑΚΙ). Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. (Υπεύθυνη Γυναικών). Υπήρξε αιρετό μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. για τρεις συνεχόμενες θητείες. Την περίοδο 2004 - 2006 ήταν αποσπασμένη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως συνεργάτης του Υπουργού και Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Έχει εργαστεί σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις ως διοικητικό στέλεχος ενώ από το καλοκαίρι του 1993 είναι μόνιμη διοικητική υπάλληλος του ΑΤΕΙ Πάτρας. Είναι γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΤΕΙ Πάτρας. Το 2006 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πάτρας με τον συνδυασμό του Ευάγγελου Φλωράτου.

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητα της η κα Ιγγλέση δήλωσε: «Συμμετέχω στην προσπάθεια του Κώστα Χριστόπουλου και των συνεργατών του να σχεδιάσουμε μια βιώσιμη και ασφαλή πορεία της πόλης μας στο αύριο, να αλλάξουμε τις ταχύτητες επίλυσης των προβλημάτων και να δρομολογήσουμε ισχυρές βάσεις για μια Νέα Πόλη.
Συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει την στήριξή της στον συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου και συμμετέχω στον συνδυασμό του ως υποψήφια δημοτικής σύμβουλος, γιατί εκτός άλλων πιστεύω στην προσπάθεια της παράταξης μας για ανάδειξη νέων ανθρώπων μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.»

Το πρόγραμμα μας για τη νέα Πάτρα


Ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας, να ακουστεί και η δική μας φωνή. Δεν έχουμε εξαρτήσεις, είμαστε ανοικτοί σε κάθε πολίτη που έχει να προτείνει για την Πάτρα, οι καλύτερες ιδέες των καλύτερων ανθρώπων της πόλης είναι το πρόγραμμα μας.

Από την πρώτη μέρα που ανακοινώσαμε την υποψηφιότητα μας, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν την πόλη και τις ιδιαιτερότητές της, επιστήμονες, τεχνοκράτες, άνθρωποι της καθημερινής ζωής του «νέου» Δήμου και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την επεξεργασία  της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού μας για τη νέα Πάτρα.

Όπως είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τους άξονες της δράσης μας στο νέο Δήμο, που θα έχει τρεις στόχους:

Πρώτον, ρεαλιστική εφαρμογή προτάσεων και ιδεών σύμφωνα με το νέο νόμο “Καλλικράτης”,
δεύτερον, χειροπιαστά αποτελέσματα στους πολίτες και
τρίτον, υποδομή για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής με μοχλό την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Δήμου Πατρέων.

Συνοπτικά τα σημεία αναφοράς του προγράμματος είναι τα εξής: 
- Oργάνωση και συνεργασία για ομαλή προσαρμογή όλων των Δήμων στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων
- Ανάπτυξη και παραγωγή αειφόρων δραστηριοτήτων με σκοπό το θετικό κλίμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
- Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με έμφαση στην καθαριότητα, την διαχείριση των απορριμμάτων, το περιβάλλον, το πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρους
-  Καινούρια λειτουργία και σημαντικός ρόλος του θεσμού της γειτονιάς με ουσιαστικές αρμοδιότητες στα Διαμερίσματα για τη δημιουργία τοπικών κέντρων διαχείρισης καθημερινών προβλημάτων.
-  Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες, με πρωτοβουλίες για τους μετανάστες με το σύνθημα “σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, δικαίωμα ζωής στους Πατρινούς”.
- Ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών ανάδειξης της Παιδείας, ως σημείο αναφοράς της μελλοντικής ανάπτυξης της πόλης, συνδέοντας το Πανεπιστήμι,ο το ΑΤΕΙ και την Εστία Επιστημών με τις μορφές δράσεις της πόλης.
- Έμφαση στην εκμετάλλευση των δομών του πολιτισμού και του αθλητισμού ως τουριστικά προϊόντα επισκεψιμότητας όλο τον χρόνο, με νέες δομές και προτάσεις πέρα από τις υπάρχουσες.
- Εξέλιξη του κοινωνικού τομέα του Δήμου στη φροντίδα και την υποστήριξη της καθημερινής ζωής των Πατρινών σε κάθε γειτονιά.

Ανοίγουμε σήμερα την πραγματική συζήτηση για την Πάτρα, θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος μας, οι δικές σας απόψεις και προτάσεις θέλουμε να ακουστούν, να καταγραφούν και να γίνουν κομμάτι της επόμενης μέρας της Πάτρας.

Με πρωταγωνιστές εσάς, τους πολίτες της Πάτρας, θα προχωρήσουμε στη σταδιακή, αναλυτική παρουσίαση των αξόνων και των προτάσεών μας, με τη συμμετοχή όχι μόνο όλου του δυναμικού του συνδυασμού μας και την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος όλων των κοινωνικών εταίρων της πόλης.

Θέλουμε τη συμμετοχή σας, περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας, στο blog μας, στις ηλεκτρονικές σελίδες μας στο facebook και το twitter, αλλά και στο εκλογικό μας κέντρο που θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες στην Πλατεία Γεωργίου.

Κ. Χριστόπουλος: «η ιστορική μνήμη θωρακίζει τη δημοκρατία...»

Σήμερα, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Πατρέων τιμά τη συμπλήρωση 66 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έξι δεκαετίες μετά τον αγώνα και την αντίσταση του Πατραϊκού λαού ενάντια στην κατοχή και τον ολοκληρωτισμό, οι Πατρινοί δίνουν έναν άλλο αγώνα ενάντια στη στασιμότητα, την εσωστρέφεια και την οικονομική δυσπραγία.

Καθήκον και προτεραιότητά μας είναι να αφυπνίσουμε τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, τους νέους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες και όλους τους πολίτες για μια απελευθέρωση ιδεών και δράσεων, με στόχο ένα αειφόρο και βιώσιμο μέλλον για όλους.

Έτσι η ιστορική μνήμη θωρακίζει τη δημοκρατία, διευρύνει την ελευθερία και εξασφαλίζει το καλύτερο αύριο στο τόπο μας.»