21 Ιουνίου 2011

Νέα ερώτηση του Κώστα Χριστόπουλου

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Διαμερίσματος του Πετρωτού.


Συγκεκριμένα η ερώτηση έχει ως εξής :


«Κύριε Πρόεδρε,

Μετά από συζήτηση που είχαμε με κατοίκους του Διαμερίσματος του Πετρωτού της Δημοτικής Κοινότητας Σαραβαλίου διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων που προβληματίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Συγκεκριμένα :

Ολοκλήρωση κατασκευής πεζοδρομίων και κεντρικών δρόμων (εγκαταλελειμμένα)

Για τη μεταφορά του αποχετευτικού δικτύου απαιτείται μόνο η σύνδεση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης ομβρίων

Λείπουν κάδοι απορριμμάτων ενώ δεν έχουν χωροθετηθεί οι υπάρχοντες

Δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης

Δεν έχει γίνει καθαρισμός των ρεμάτων

Δεν έχουν καθαριστεί τα ξερά χόρτα σε κοινόχρηστους χώρους με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς

Απαιτείται κατασκευή μιας παιδικής χαράς - παιδότοπου

Ο τοπικός εκπολιτιστικός σύλλογος έχει ζητήσει την μία εκ των δυο αιθουσών του νηπιαγωγείου για να την χρησιμοποιήσει τα Σαββατοκύριακα με πολιτιστικές τοπικές δράσεις. (Στο καινούριο νηπιαγωγείο φοιτούν 8 μόνο παιδιά.) Δεν απαντάτε.

Παρακαλώ να ενημερωθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει ο Δήμος για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Πετρωτού.»

20 Ιουνίου 2011

Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η διαφάνεια

Από την παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :

Από τις 3 Ιουνίου έχουμε καταθέσει ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούμε για τον αριθμό των συμβούλων και των ειδικών συνεργατών που έχει προσλάβει ο Δήμος και οι Οργανισμοί του από 1/1/11 και με τι κόστος επιβαρύνεται ο Δήμος.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι στα θέματα που παραλάβαμε προς συζήτηση για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (22/6/11) δεν περιλαμβάνεται καμία ενημέρωση επί του θέματος. Και εύλογα αναρωτιόμαστε

Δεν ξέρουν ; Δεν θέλουν να μας πουν; Φοβούνται κάτι;

Θεωρούμε υπέρτατη υποχρέωση της όποιας Δημοτικής Αρχής να κινείται με διαφάνεια και να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και κατά συνέπεια και την πόλη για τις αποφάσεις που παίρνει.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί σ’ ένα συμβούλιο 80 θεμάτων δεν χωράει αυτή η ενημέρωση.