15 Οκτωβρίου 2010

Ενημέρωση με περιεχόμενο και από το διαδίκτυο


Ολοκληρωμένη ενημέρωση για το πρόγραμμα, τις θέσεις, τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Χριστόπουλου και των υποψηφίων συμβούλων, παρέχει ο συνδυασμός «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη», αξιοποιώντας μεταξύ άλλων τις δυνατότητες που παρέχει το internet.

Πλέον είναι σε λειτουργία και η ιστοσελίδα του συνδυασμού μας στη διεύθυνση http://www.neoianthropoi-neapoli.gr/ , όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μας, τον κατάλογο των υποψηφίων συμβούλων και σύντομα στοιχεία για αυτούς. Σε ειδικές σελίδες, ο πολίτης μπορεί να βρει τις θέσεις του συνδυασμού, καθώς επίσης και να κοινοποιήσει ή να προτείνει τις σκέψεις του στους ανθρώπους του συνδυασμού και τον υποψήφιο δήμαρχο.

Ήδη από τις πρώτες μέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κώστα Χριστόπουλου ως υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων, η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού ενημερώνει και συζητά με τους πολίτες της Πάτρας για τις δραστηριότητες, τις πρωτοβουλίες και την καθημερινότητα του υποψηφίου Δημάρχου και των υποψηφίων συμβούλων μέσα από το blog του συνδυασμού που βρίσκεται στη διεύθυνση http://kostaschristopoulos.blogspot.com/, αλλά και από την σελίδα του συνδυασμού στο facebook στη διεύθυνση http://www.facebook.com/kostaschristopoulos.neoianthropoi.neapoli

Επίσης, στο «κανάλι» του συνδυασμού στο youtube (http://www.youtube.com/user/kostaschristopoulos) βρίσκονται αναρτημένα ενημερωτικά σποτ και βίντεο από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κώστα Χριστόπουλου, ενώ όσοι επιθυμούν γρήγορη επικοινωνία ...σε τίτλους, μπορούν να παρακολουθούν τη σελίδα μας στο twitter (http://twitter.com/kchristopoulos).

Η διαδικτυακή μας παρουσία είναι ανοικτή στον διάλογο, τις γνώμες, τις ερωτήσεις και παρατηρήσεις των πολιτών. Εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε με προτάσεις και να ενημερώνουμε τους πολίτες της Πάτρας ουσιαστικά, υπεύθυνα, συστηματικά.

Η δημόσια διαδικτυακή εικόνα μας έχει και περιεχόμενο και λόγο ουσίας στην πορεία για την κάλπη της 7ης Νοεμβρίου.

14 Οκτωβρίου 2010

Η ώρα της αλήθειας για τον κ. Γιάννη Δημαρά


Πάτρα 13.10.2010

Το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών στο αυτοδιοικητικό ΠΑΣΟΚ και τους ετερόκλητους συνοδοιπόρους του κ. Δημαρά συνεχίζεται με την εκμετάλλευση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κ. Δημαράς, ο οποίος μόλις προχθές, σε σχετική ερώτηση στο debate των υποψηφίων δημάρχων δε γνώριζε τον όγκο των απορριμμάτων που μπορεί να δεχθεί ο ΧΥΤΑ του Φλόκα, σήμερα εμφανίζεται ως «ο Ρομπέν των Συχαινών»!

Ο ίδιος και όσοι φανερά και κρυφά τον υποστηρίζουν, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τους κατοίκους γύρω από την Ξερόλακα σε βάρος όλων των Πατρινών, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να συνεχίσουν το ξεκαθάρισμα εσωκομματικών και λοιπών λογαριασμών.

Οι θέσεις μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την Ξερόλακα έχουν διατυπωθεί ξεκάθαρα και με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στην πόλη και τους πολίτες.

Όσοι ετοιμάζονται να κηρύξουν στους Πατρινούς πόλεμο σκουπιδιών για τα προσωπικά τους οφέλη, υποτιμούν τη νοημοσύνη και την ωριμότητα της τοπικής κοινωνίας.

Η εικόνα που αποκόμισαν οι Πατρινοί στο debate των υποψηφίων Δημάρχων για τον κ. Γιάννη Δημαρά, τον άνθρωπο που με τόση έπαρση ζητάει απ' όποιον να 'ναι και απ' ότι να 'ναι να βοηθηθεί να γίνει Δήμαρχος, ήταν εμφανώς η ασάφεια θέσεων, η άγνοια σοβαρών ζητημάτων και η εσωκομματική εμπάθεια με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ, του Δημήτρη Κατσικόπουλου.

Στις 7 Νοεμβρίου θα εκλέξουμε Δήμαρχο για το αύριο της πόλης ή ανάθεμα, ανάλογα με τα πολιτικά πάθη του καθενός;

Εμείς λέμε στους Πατρινούς πολίτες: Κοίτα γύρω σου και σκέψου!

13 Οκτωβρίου 2010

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Χριστόπουλου

Στο πλευρό του Κώστα Χριστόπουλου συμπορεύεται ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, Σωτήρης Γαλάνης, συμμετέχοντας έμπρακτα στην προσπάθεια του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» να αποκτήσουν ενεργό ρόλο οι φορείς της Πάτρας για το σχεδιασμό της ανάπτυξης στον καινούριο Δήμο.

Ο Σωτήρης Χαρ. Γαλάνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972. Έχει βιοτεχνία στρωμάτων και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά στο εμπορικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών και Γεν. Γραμματέας της Ακαδημίας βόλεϋ "ΘΗΣΕΑΣ".

Ο ίδιος δήλωσε: «Εκτιμώ και στηρίζω την παρέμβαση του Κώστα Χριστόπουλου στα δημοτικά ζητήματα της πόλης, γιατί πιστεύω στην τεχνοκρατική του αντίληψη, στην ικανότητά του να έχει λύσεις και σωστό σχεδιασμό για τα προβλήματα της πόλης και στη θέλησή του να τις εφαρμόσει.»

Χριστίνα Παύλου-Κρότση: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της Χριστίνας Παύλου - Κρότση.

 Η Χριστίνα Παύλου – Κρότση γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ. Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους έναν στις μεθόδους Κοινωνικής έρευνας και έναν στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το φημισμένο Πανεπιστήμιο London School of Economics.

Βασίλης Κολλιόπουλος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Βασίλη Κολλιόπουλου.

Ο Βασίλης Κολλιόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος τυπογράφος και δραστήριο μέλος του Δ.Σ της Παναχαϊκής Γυμναστικής Πατρών. Υπήρξε υποψήφιος Διαμερίσματικός Σύμβουλος του Νοτίου Διαμερίσματος με το συνδυασμό του Ευάγγελου Φλωράτου το 2006.

Άννα Πραπίγκα: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της Άννας Πραπίγκα.

Η Άννα Πραπίγκα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα εργάζεται στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα.

Ανδριάνα Κουτσούκου: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της Ανδριάνας Κουτσούκου.

Η Ανδριάνα Κουτσούκου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1986. Είναι επί πτυχίο φοιτήτρια του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει εργασθεί σε εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και στην διαχείριση λογιστικών προγραμμάτων.

Κώστας Κεπενός: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Κώστα Κεπενού.

Ο Κώστας Κεπενός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1963. Είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Καταμετρητών Εισπρακτόρων της ΔΕΗ. Είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής στην Αχαϊκή Αναπτυξιακή.

Βασίλης Ευστρατιάδης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Βασίλη Ευστρατιάδη.

Ο Βασίλης Ευστρατιάδης γεννήθηκε στην Ορεστιάδα αλλά από τα φοιτητικά του χρόνια ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής και Μαθηματικών Πατρών, διδάσκει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1984. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος στο Κεντρικό Διαμέρισμα επί Δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου και Πρόεδρος στο ίδιο Διαμέρισμα στο τέλος του 2002. ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ καθηγητών για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Αγγελική Μηλιτσοπούλου: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της Αγγελικής Μηλιτσοπούλου.

Η Αγγελική Μηλιτσοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Διατέλεσε Πρόεδρος του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων επί Δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου. Είναι σήμερα εκλεγμένη Διαμερισματική Σύμβουλος, Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Τριάδος και Αποστόλου Παύλου και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εν Πάτραις Κλειτορολευκασίων.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από τον συνδυασμό « Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη » του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Χριστόπουλου ανακοινώνεται η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι βιολόγος, έχει εκλεγεί δύο φορές δημοτικός σύμβουλος Πατρέων. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος καλλιτεχνικής επιτροπής φεστιβάλ, μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των ναρκωτικών, μέλος του ΔΣ της ΔΕΠΑΠ, μέλος του Συνδέσμου Ελληνοϊταλικής φιλίας. Υπήρξε συνιδρυτής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλήνων φοιτητών στο Μπάρι Ιταλίας, μέλος του Ιταλικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Χριστιανών Επιστημόνων Ν. Ιταλίας.

Το κυκλοφοριακό της Πάτρας λύνεται στην πράξη, με έργα κι όχι με ωραία λόγια...



H καθημερινότητα για τον πολίτη και τον επισκέπτη της Πάτρας, γίνεται ιδιαίτερα προβληματική όταν πρέπει να κυκλοφορήσει είτε στο κέντρο είτε στους περιφερειακούς δρόμους, δηλαδή -πρακτικά- καθημερινά και πολλές φορές την ίδια μέρα.

Το κυκλοφοριακό είναι για την πόλη μας ζήτημα αιχμής που απασχολεί όλους τους πολίτες. Όσο για την επίλυση του, αυτή θα προέλθει από την κοινή λογική και την απόφαση να γίνουν πράξεις, έργα, άμεσα, δε θα προέλθει από την πολιτική. Γιατί το πρόβλημα διογκώθηκε από την απραξία των πολιτικών που διοίκησαν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δημοτικές παρατάξεις του Δημήτρη Κατσικόπουλου και Γιάννη Δημαρά που ζητούν την ψήφο των Πατρινών, έχουν τεράστια ευθύνη γιατί οι ίδιοι και τα περισσότερα μέλη τους άσκησαν εξουσία στην πόλη και συμμετείχαν στα βουλευόμενα όργανά της. Αγνοούσαν μελέτες ανάλογα με το ποιον συνέφεραν περισσότερο ή λιγότερο και έδιναν υποσχέσεις με θεαματικό και όχι ουσιαστικό περιεχόμενο. Αντί λοιπόν να αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη εμφανίζονται σήμερα σαν να ήρθαν από κάποιο άλλο μέρος με τάχα καινούριες προτάσεις και ωραιοποιημένες ιδέες που δεν εφαρμόζονται παρά μόνο στα χαρτιά ή στην σκέψη όσων τις εκφράζουν.

Οι θέσεις μας για το κυκλοφοριακό είναι ξεκάθαρες και είναι οι εξής :
1ον
Διάνοιξη της οδού Κανακάρη στην πράξη και όχι στα λόγια
2ον Λειτουργία της μικρής περιμετρικής το ταχύτερο δυνατό
3ον Παραλιακή οδός ταχείας κυκλοφορίας
4ον Σχεδιασμός ριζικής αναδιάρθρωσης των συγκοινωνιών από το κέντρο στην περιφέρεια και αντίθετα
5ον Επικαιροποίηση της μελέτης Δοξιάδη
6ον Αξιοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ
7ον Υπόγεια και υπέργεια πάρκινγκ στην περιφέρεια

Στόχος μας είναι να χαράξουμε μια ενιαία διαχρονική στρατηγική για το Νέο Δήμο και για το κυκλοφοριακό ώστε να μη χρειάζεται να παρεμβαίνουμε κάθε τόσο με ημίμετρα αλλά να αναπροσαρμόζουμε στον βασικό σχεδιασμό μας την όποια εξέλιξη του προβλήματος.

Εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε με προτάσεις. Ποιες είναι οι θέσεις των άλλων συνδυασμών;

Σπ. Σπηλιωτόπουλος: «η παρέμβαση του Κώστα Χριστόπουλου, νικηφόρα πρόταση για το αύριο της πόλης»

Φιλική συνάντηση για ...πρωινό καφέ είχαν την Κυριακή ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος. Κύριο θέμα της συζήτησης τους, τι άλλο, τα προβλήματα της Πάτρας και η εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου του υποψηφίου Δημάρχου.

Όταν τους πλησίασε ο φωτογραφικός φακός, οι δύο άνδρες χαλάρωσαν, χαμογέλασαν και -μετά την φωτογράφηση- ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η παρέμβαση του Κώστα Χριστόπουλου και της ομάδας συνεργατών του μπορεί και πρέπει να αλλάξει την πορεία της Πάτρας προς την ανάπτυξη.

«Ο συνδυασμός του Κώστα Χριστόπουλου «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων αλλά και παλιών έμπειρων στα αυτοδιοικητικά της Πάτρας, με κέφι για δουλειά και δημιουργία, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια νικηφόρο πρόταση για το αύριο της πόλης» δήλωσε ο πρώην Υπουργός.

Νίκος Ρουμελιώτης: «Συστρατεύομαι με τον Κώστα Χριστόπουλο για τη νέα Πάτρα»

Τη συστράτευση με την παράταξη "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" του υποψήφιου δημάρχου Πατρέων κ. Κώστα Χριστοπούλου, δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Νίκος Ρουμελιώτης.

Ο Νίκος Ρουμελιώτης είναι από τους μεγαλύτερους αθλητές που ανέδειξε η Πάτρα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΑΠ, την οποία υπηρέτησε για χρόνια και στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό πανηγυρίζοντας την περίοδο 2008-2009 την κατάκτηση του νταμπλ. Από την περίοδο 2009-2010 συνεχίζει στον Άρη. Είναι 32 χρονών και παντρεμένος με την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπιτς-βόλεϊ Βάσω Καραντάσιου.

«Αποφάσισα και εγώ να συνταχθώ στο συνδυασμό του Κώστα Χριστοπούλου θέλοντας να συμβάλω στην νέα προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσει η πόλη που γεννήθηκα και θα ζήσω ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο», δήλωσε ο Νίκος Ρουμελιώτης, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του. 

Ο Κώστας Χριστόπουλος καλωσόρισε στον συνδυασμό τον Νίκο Ρουμελιώτη δηλώνοντας : « Ο Νίκος Ρουμελιώτης είναι μεγάλος αθλητής. Έχει τιμήσει την πόλη και την ΕΑΠ. Είναι εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής ομάδας και Ολυμπιονίκης. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και για την πόλη που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια με νέους ανθρώπους για μια νέα πόλη. Ελπίζω και εύχομαι να του δοθεί η ευκαιρία να εργασθεί και με την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο».

12 Οκτωβρίου 2010

Ο ξεκάθαρος λόγος του Κ. Χριστόπουλου κέρδισε την «ξύλινη» γλώσσα των άλλων υποψηφίων


Σαφής, κατανοητός και ξεκάθαρος ο λόγος του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Κώστα Χριστόπουλου στο debate του τηλεοπτικού σταθμού PATRA TV.

Φανερή η υπεροχή πολιτικής αισθητικής του Κώστα Χριστόπουλου, απέναντι στην «ξύλινη» γλώσσα των κοκορομαχιών, στις οποίες αναλώθηκαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Αποκαλύφθηκε πανηγυρικά στους Πατρινούς, αυτό που μέρες επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους.

Οι παρατάξεις Δ. Κατσικόπουλου και Γ. Δημαρά, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και αντιμάχονται για τον έλεγχο των αυτοδιοικητικών μεριδίων του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν πρόκειται να αποφύγουν να απαντήσουν στα καυτά προβλήματα της πόλης και ας επιμένουν να αποπροσανατολίζουν τους Πατρινούς με αυτή την τακτική.