20 Ιανουαρίου 2011

Καταδικάζουμε τα επεισόδεια, ώρα για μια νέα Παναχαϊκή

Από τον τομέα αθλητισμού της Παράταξης «Νέοι Άνθρωποι Νέα Πόλη» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
« Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε χθες τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναχαϊκής Ασπροπύργου, με πρωταγωνιστές πρόσωπα αγνώστου ταυτότητος που φέρονταν ως συνοδοί του προέδρου της ΠΑΕ.
Τόσο κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όσο και στην συνέχεια στους χώρους έξω από την θύρα των επισήμων, γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων με ξυλοδαρμούς φιλάθλων τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου Χρήστου Βεργανελάκη και στην συνέχεια τους βανδαλισμούς σε καφέ φιλάθλων και τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη του
Όπως είναι αυτονόητο, καταγγέλλουμε την συμπεριφορά των τραμπούκων και θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αστυνομικές και οι εισαγγελικές αρχές θα πρέπει να κινηθούν προς πάσα κατεύθυνση για τον εντοπισμό, την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Ωστόσο, προέχει τούτη την ώρα η κοινωνική και αθλητική αντιμετώπιση του ζητήματος.
Τον τελευταίο καιρό, η πόλη μας βιώνει συμπεριφορές ξένες και προς το ήθος και τις αξίες των συμπολιτών μας. Η Παναχαϊκή, κατρακυλά συνεχώς σε επίπεδα αγωνιστικής και κοινωνικής απαξίωσης. Συμπολίτες μας, που από τους πατεράδες και τους παππούδες τους ένιωθαν την ομάδα τους τμήμα αναπόσπαστο της καθημερινής τους ζωής, αισθάνονται πια αποκομμένοι από την κοκκινόμαυρη φανέλα και την ιστορία της.
Οι ευθύνες βαρύνουν όλους μας, αλλά πρωτίστως όλους όσους ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους τα τελευταία χρόνια και επέτρεψαν τα αναπτυχθούν τάσεις και συμπεριφορές που εξυπηρετούσαν τους λίγους, απαξίωναν τους πολλούς  και κατέστρεφαν την Παναχαϊκή.
Τώρα πια βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Αν θέλουμε η Παναχαϊκή να γίνει ξανά η ομάδα της πόλης μας πρέπει όλοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.
Η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει πρώτη να δώσει το στίγμα των προθέσεών της στην κατεύθυνση της κινητοποίησης όλων τω ν φορέων και των υγιών επιχειρηματικών και κοινωνικών ομάδων της πόλης
Να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και να αναζητηθούν λύσεις με σεβασμό στην ιστορία της ομάδας μας που θα είναι προς όφελος όλων και θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο με όρους υγιής που θα διασφαλίσουν την διαφάνεια και την αγωνιστική ανάταξή της.
Η Παναχαϊκή πρέπει να είναι η ομάδα της πόλης και όχι των εκάστοτε επιχειρηματιών που την διοικούν.
Γι αυτό σε όποια πρωτοβουλία αναληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση, εμείς θα είμαστε αρωγοί»

19 Ιανουαρίου 2011

Ανακοινώθηκε η σκιώδης Εκτελεστική Επιτροπή της παράταξης "Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη"

Ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, από την παράταξη «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» τα στελέχη που θα αποτελούν την σκιώδη εκτελεστική επιτροπή, τα οποία θα είναι απέναντι στους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των οργανισμών που ανακοίνωσε ο κ. Δημαράς.
Ο ρόλος της σκιώδους επιτροπής θα είναι τόσο ελεγκτικός παρακολουθώντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, όσο και παρεμβατικός με προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων της πόλης.
Τα στελέχη της σκιώδους εκτελεστικής επιτροπής θα βρίσκονται σε άμεση και αμφίδρομη συνεργασία με τις ομάδες εργασίας που έχουν ήδη ανακοινωνθεί και λειτουργούν, αλλά και με τους εκλεγμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και με εκπροσώπους της παράταξης σε οργανισμούς, συμβούλια και επιτροπές.
Τα στελέχη της σκιώδους εκτελεστικής επιτροπής είναι:
Απέναντι στον Δημήτρη Αβράμη ο Διονύσης Βορίσης με την βοήθεια του Κυριάκου Αυγερίδη.
Στην Μαρία Ανδρικοπούλου η Αγγελική Μηλιτσοπούλου και ο Σωτήρης Μαρσέλης.
Στον Απόστολο Βανταράκη  ο Δημήτρης Κουμανάκος
Στον Αχιλλέα Γεωργακόπουλο η Αρίστη Ιγγλέση με την βοήθεια του Ανδρέα Χριστόπουλου
Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η Τασία Μανωλοπούλου
Στις αρμοδιότητες του Δημάρχου που αφορούν τα έργα ο  Σπύρος Πολίτης
Στις αρμοδιότητες του Δημάρχου που αφορούν τον κοινωνικό τομέα και τον Χάρη Μασσαρά ο Χαράλαμπος Μπακόπουλος με την βοήθεια της Ηρώς Κουνάβη.
Στην Λένα Καλεντζώτη  ο Γιώργος Ρόδης και  ο Θάνος Τσέρης

Στον Νίκο Κοντοέ ο Θεόδωρος Κονδύλης
Στον Αντώνη Κότσαλη ο Δημήτρης Κατσαρός με βοηθό την Χριστίνα Κανελλάκη.
Στην Ήρα Κουρή ο Ηλίας Γκοτσόπουλος με βοηθούς τον Σταύρο Τσεκούρα και τον Ηλία Λαμπρόπουλο
Στη Βίβιαν Σαμούρη ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος με βοηθό τον Παύλο Παπαλαμπρακόπουλο.
Στον Γιώργο Σιγαλό ο Θεόδωρος Ξυλιάς με την συνδρομή της Σταματίας Κιουτσούκαλη όσον αφορά το πράσινο.
Στον Αντώνη Σκιαθά η Τζούλια Ροδοπούλου για θέματα Πολιτισμού, ο Μιχάλης Κουρέτας για θέματα αθλητισμού, και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για θέματα μπάντας και φεστιβάλ.
Στον Ανδρέα Φίλια ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος και ο Σπύρος Ψαρράς.
Στον Πέτρο Ψωμά η Μαριάννα Σταματιάδου με την βοήθεια του Νίκου Γερασιμόπουλου.
Στον Σταύρο Μαλλιώρη ο Γιάννης Κουλούρης.
Την ευθύνη του γραφείου τύπου θα έχουν ο Νίκος Σύφαντος και ο Γιώργος Κοντογιάννης.
Μόλις αποσαφηνιστούν οι τοπικές αρμοδιότητες των αντιδημάρχων θα οριστούν και τα αντίστοιχα μέλη των 4 νέων δήμων.