23 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη νίκη της λογικής στα χθεσινά εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου


Με μια μεγάλη, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των καιρών, συγκέντρωση συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, εγκαινιάζοντας χθες βράδυ το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας στην Πλατεία Γεωργίου. Μια συγκέντρωση που εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο τον δυναμισμό της υποψηφιότητας μας, την ραγδαία αύξηση της αποδοχής μας από τους πολίτες της Πάτρας αλλά και την ανανέωση που αποφασίσαμε και κάνουμε πράξη με το ψηφοδέλτιο μας.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή εκδήλωση χαρακτηρίστηκε τόσο από τη σημαντική παρουσία νέων ηλικιακά ανθρώπων, όσο και ανθρώπων «νέων» στα πολιτικά δρώμενα της πόλης. «Ανθρώπων που ο ξεκάθαρος λόγος και η λογική των προτάσεών μας έσπρωξαν να συμμετάσχουν πρώτη φορά στα κοινά της πόλης, να διεκδικήσουν λόγο και άποψη για το αύριο του τόπου μας, να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στην «αυτοκρατορία της αδιαφορίας και του κομματισμού» που από σκοπιμότητα, ανικανότητα και άγνοια εμποδίζει το άλμα της πόλης προς τα εμπρός, μας στερεί την προοπτική που της αξίζει», όπως επεσήμανε μετά το τέλος της εκδήλωσης σε φιλική συνομιλία του με δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστόπουλος έκανε έναν απολογισμό της ως σήμερα πορείας του προεκλογικού αγώνα, αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, για να επισημάνει: «...σήμερα, ενάμιση μήνα μετά, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, έχουμε καταφέρει να μας εμπιστεύονται οι πολίτες, να δέχονται τις απόψεις μας, να σηκώνονται από τον καναπέ της αδιαφορίας και του ωχαδερφισμού. Έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να εμπιστευθούν την πόλη στους μεταχειρισμένους και αποτυχημένους του χθες. Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι δε θα πάνε να ψηφίσουν, απογοητευμένοι από το χθες και το σήμερα αισθάνονται την ανάγκη να ανατρέψουν μαζί μας τη μιζέρια, να ξαναγίνουν μαζί μας υπερήφανοι για την πόλη που ζουν.

Σήμερα είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει πλήρες πακέτο θέσεων και δράσεων για τα προβλήματα της πόλης, δείχνοντας ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα την 1η Γενάρη. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της Νέας Πάτρας. Το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι σήμερα είμαστε οι μόνοι που δείχνουμε ότι ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε την προοπτική για την πόλη μας. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε προτάξει τη λογική απέναντι στην πολιτική αερολογία».

Αναφερόμενος στους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη», τόνισε πως «είναι ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους που δεν κινούνται από συμφέροντα ή προσωπικές μωροφιλοδοξίες, ανθρώπους αδέσμευτους και ακηδεμόνευτους ανθρώπους, που δεν περιμένουν να ζήσουν από την πολιτική» και εξέφρασε την περηφάνια του γιατί "είμαστε μια μεγάλη ομάδα. Μας ενώνει μόνο το όραμα, η ελπίδα και η όρεξη να δουλέψουμε για την πόλη που ζούμε».

Στη συνέχεια κάλεσε τους πολίτες της Πάτρας «καθέναν χωριστά αλλά και όλους μαζί» να δώσουν τον αγώνα, τονίζοντας: «με σαφή, καθαρό και ειλικρινή πολιτικό λόγο, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας με υπευθυνότητα και λογική, να συγκρουστούμε όπου χρειάζεται, να αντιπαλέψουμε συμφέροντα και αδιαφορία. Να ξαναφέρουμε την ελπίδα ότι με ανθρώπους που ξέρουν να μάχονται και να πετυχαίνουν, μπορούμε να ζήσουμε στην Πάτρα που αξίζουμε. Με νέους ανθρώπους για μια νέα πόλη!! Με ισχυρή ομάδα με όραμα, σχέδιο και προοπτική!!»

Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου παρέστησαν μεταξύ άλλων οι: Βουλευτές Μιχάλης Μπεκίρης και Νίκος Νικολόπουλος, οι πρώην Βουλευτές Νατάσα Ράγιου και Νίκος Παπαδημάτος, οι Πολιτευτές Λευτέρης Σταυρόπουλος και Άγγελος Τσιγκρής, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ευάγγελος Φλωράτος, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου, οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, πλήθος πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, πολλοί Πατρινοί επιχειρηματίες και επαγγελματίες, καθώς και πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων.


Η ανανέωση γίνεται πράξη στο ψηφοδέλτιο μας !!


Οι εκλογές αυτές είναι μοναδική ευκαιρία να ακουστούν οι δυνάµεις της ανανέωσης και της δηµιουργίας και να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην διαµόρφωση της νέας πορείας του «Καλλικρατικού» πια Δήµου Πατρέων.

Ο συνδυασμός μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» σηματοδοτεί την απόφαση αυτή, να φέρουμε Νέα Πρόσωπα κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόσωπα με όρεξη για δουλειά, με λογική σκέψη, όχι επαγγελματίες πολιτικούς.

Η αρχή έγινε με το ψηφοδέλτιο μας που παρουσιάσαμε την προηγούμενη Κυριακή. Αποδεικνύουμε ότι δε μιλάμε απλά για ανανέωση, αλλά την κάνουμε πράξη σε κάθε ευκαιρία:

από τους 67 υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου, 
οι 44 συμμετέχουν στα κοινά για πρώτη φορά!!
Επίσης, 35 από τους υποψηφίους μας είναι κάτω των 30 ετών!!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανανέωση στελεχιακού δυναμικού & ψηφοδελτίου της τοπικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια. Μια ανανέωση που εκφράστηκε μια ακόμα φορά χθες βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου: ο χώρος στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου γέμισε με νέους ανθρώπους, και ηλικιακά και «πολιτικά».

Ανθρώπους που ο ξεκάθαρος λόγος και η λογική των προτάσεων μας έσπρωξαν να συμμετάσχουν πρώτη φορά στα κοινά της Πάτρας, να διεκδικήσουν λόγο και άποψη για το αύριο του τόπου μας, να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα ενάντια στην «αυτοκρατορία της αδιαφορίας και του κομματισμού» που από σκοπιµότητα, ανικανότητα και άγνοια εµποδίζει το άλµα της πόλης προς τα εµπρός, μας στερεί την προοπτική που της αξίζει.

Απέναντι στη δική τους ανικανότητα και αδιαφορία, στεκόμαστε έτοιμοι να δώσουμε μαζί τη μάχη για να αλλάξουμε τη σημερινή εικόνα...

ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΗ !!!
ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !!!

21 Οκτωβρίου 2010

Όλοι στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου !!


Σημειώστε τη μέρα: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010...

Και την ώρα: Οκτώ το βράδυ...

Θα είμαστε όλοι εκεί !!
Στην Πλατεία Γεωργίου 1, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας, θα σας περιμένουμε στα επίσημα εγκαινία του.

Γυρίζουμε την πλάτη στο παλιό, στο χθες, σε όσους αγνοούν τα προβλήματα μας και τη γνώμη μας, στα συμφέροντα που υπηρετούν και τους στηρίζουν!!!

Σχεδιάζουμε και προτείνουμε στον πολίτη ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της Πάτρας. Με τη στήριξή σας θα το εφαρμόσουμε και θα δημιουργήσουμε την Πόλη που ονειρευόμαστε.

Από αύριο και ως τις εκλογές στο εκλογικό μας κέντρο θα λειτουργεί ένα ζωντανό κύτταρο συζήτησης, πρότασης, δράσης για κάθε πολίτη που θέλει να συζητήσει τις προτάσεις μας, τις θέσεις μας, όλα αυτά τα στοιχεία λογικής που αποτελούν το πρόγραμμα μας, την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της Πάτρας που κατατέθηκε στους πολίτες σε αυτές τις δημοτικές εκλογές!!

Σας περιμένουμε όλους!! Στον αγώνα για να επικρατήσει η λογική!! Στην προσπάθεια για να φτιάξουμε την Πάτρα που αξίζουμε!!

Η ολοκληρωμένη πρόταση μας για την ανάπτυξη της Πάτρας δεν απαξιώνεται από περίεργες έρευνες και εξωπραγματικά πρωτοσέλιδα

Ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» Γιώργος Κοντογιάννης έκανε σήμερα τις εξής δηλώσεις: «...σήμερα στον τοπικό τύπο είχαμε δύο πρωτοσέλιδα που αφορούσαν τις δημοτικές εκλογές. Το ένα στην εφημερίδα Γνώμη ήταν δημοσκόπηση για τον δήμο Πατρέων τα στοιχεία της οποία καταγράφονται θετικά και λογικά. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε με τις θέσεις και την επαφή μας με τους πολίτες, αυτό που χτίζουμε βήμα βήμα . δηλαδή την πορεία μας προς τον δεύτερο γύρο, η οποία καθημερινά κατακτιέται. Το άλλο πρωτοσέλιδο ήταν το δεύτερο μέρος της προσπάθειας απαξίωσης μιας παράταξης και ενός υποψηφίου με τα ίδια ακριβώς υλικά και στοιχεία όπως και το πρώτο.



Τα στοιχεία της έρευνας αυτής δείχνουν τόσο εξωπραγματικά σαν να φαίνεται ότι ρωτήθηκαν πολίτες μόνο αυτά που ήθελε να εκμαιεύσει η δημοσκόπηση. Το πιο περίεργο είναι ότι εμφανίζεται να μεγαλώνει αντί να μικραίνει ο αριθμός των αναποφάσιστων. Προφανώς οι ερωτήσεις απευθύνθηκαν στους κατοίκους της Ζυρίχης ή σε άλλο πλανήτη. Εμείς προχωράμε μπροστά στον σχεδιασμό μας αφήνοντας τους Πατρινούς να κρίνουν την πρωτοφανή μανία ανάδειξης ενός υποψηφίου Δημάρχου ως Μεσσία. Όλα αυτά είναι μακριά από τα προβλήματα των Πατρινών οι οποίοι αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται.

Καταθέσαμε δημόσια την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της Πάτρας. Μιλήσαμε για τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού προγράμματος JESSICA για την σύσταση Ταμείου Αστικής Ανάπλασης, την προσέλκυση επενδύσεων και επισκεψιμότητας. Έτσι θα αυξήσουμε τα έσοδα και τους πόρους της πόλης. Έτσι θα εφαρμόσουμε καλύτερα το πρόγραμμά μας και θα πετύχουμε την βιώσιμη ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος μας. Οι αντίπαλοι μας σιωπούν. Που θα βρουν χρήματα για τα προγράμματα που υπόσχονται; Πώς θα πετύχουν την ανάπτυξη της πόλης; Εμείς έχουμε στον σχεδιασμό μας να συστήσουμε τοπικά κέντρα ανάπτυξης σε κάθε διαμέρισμα, ώστε και το παραμικρό όφελος να φτάνει σε όλους τους Πατρινούς, σε κάθε γειτονιά.»

«...οι Πατρινοί δεν είναι ούτε κορόϊδα, ούτε κουφοί, ούτε τυφλοί.»

Το άσπρο-μαύρο επιχειρεί να κάνει η εφημερίδα Πελοπόννησος με πλασματική και υποβολιμαία δημοσκόπηση που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο. Η δημοσκόπηση «αγνοεί» εξόφθαλμα την δυναμική που καταγράφει ο συνδυασμός μας και την ολοένα και αυξανόμενη αποδοχή των προτάσεων μας από τους πολίτες της Πάτρας, προσβάλλοντας στην πράξη τη βούληση και την άποψη τους. Ο στόχος προφανής: να παραπλανηθεί ο Πατρινός λαός και να πιστέψει ότι ο κ. Γιάννης Δημαράς των στρογγυλεμένων λόγων, των ανύπαρκτων προτάσεων και των ...πάρτυ, βρίσκεται ακόμα σε θέση να διεκδικεί τον δήμο Πατρέων. Αναρωτιόμαστε που προσβλέπουν; Μήπως σε κάποιο άλλο πάρτυ, μετά τις εκλογές;

Αναφερόμενος στην δημοσκόπηση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ο εκπρόσωπος τύπου του συνδυασμού μας Γ. Κοντογιάννης μίλησε στο maxfm 93.4 κατήγγειλε τη δημοσκόπηση ως «πλασματική και υποβολιμαία...» και σχολίασε «τη λύσσα και τη μανία ορισμένων να καταλάβουν την εξουσία στο δήμο» λέγοντας «...βλέπουμε το δεύτερο μέρος μίας σκοπιμότητας, κραυγαλέας εξόφθαλμης και προβληματικής, υποστήριξης ενός υποψηφίου και ενός συνδυασμού..., δημοσκόπησης η οποία έχει τα εξής στοιχεία..., προσπάθεια εξευτελισμού και απαξίωσης του Κώστα Χριστόπουλου και εξωφρενική εξύψωση του Γιάννη Δημαρά ως ο Σιμόν Μπολιβάρ της Πάτρας, ο απελευθερωτής της κοινωνίας ο μεγάλος άρχοντας που έρχεται να ανατρέψει πολιτικά ήθη, έθιμα χρόνων...», καταλήγοντας «...θα το πληρώσουν, γιατί οι Πατρινοί δεν είναι ούτε κορόιδα, ούτε κουφοί, ούτε τυφλοί.»

* μπορείτε να ακούσετε όλη την τοποθέτηση του Γ. Κοντογιάννη εδώ

Στη δεύτερη θέση πλέον ο Κώστας Χριστόπουλος, συνεχή άνοδο καταγράφει νέα δημοσκόπηση


Εντυπωσιακή είναι πλέον η δυναμική που συνεχίζει να καταγράφει ο συνδυασμός μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» με υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων τον Κώστα Χριστόπουλο. Όπως αποτυπώνεται σε σημερινή δημοσκόπηση της Kappa Research που δημοσιεύει η ΓΝΩΜΗ, ο Κώστας Χριστόπουλος βρίσκεται στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, με απόσταση λιγότερο από μισή μονάδα από τον προπορευόμενο Δ. Κατσικόπουλο.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, αφορούν τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, και είναι τα παρακάτω:
Κατσικόπουλος: 21,6%
Χριστόπουλος: 21,2% 

Δημαράς: 19,1%
Πελετίδης: 5,7%

Πατούχας: 2,3%
Τζουραμάνης: 1%
Αϊβαλής: 0,5%

Δεν έχω αποφασίσει: 22%
Δεν γνωρίζω-Δεν απαντώ: 6,6%

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα αυτό, στον δεύτερο γύρο ο Κώστας Χριστόπουλος θα διεκδικήσει την δημαρχία από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Κατσικόπουλο. Η εφημερίδα δεν δημοσιεύει σήμερα αποτελέσματα σε ερώτημα δεύτερης Κυριακής, γνωστοποιώντας ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία των στοιχείων, τα οποία αναγγέλλει για το αυριανό της φύλλο.

20 Οκτωβρίου 2010

Γιατί φοβούνται τα debate οι αντίπαλοι μας;

Από το πρωί σήμερα γίνεται προσπάθεια αναβολής της "τηλεοπτικής" συνάντησης των υποψήφιων δημάρχων στον τηλεοπτικό σταθμό Super B, με συντονιστή το δημοσιογράφο και πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολο Βουλδή.

Είναι φανερό ότι κάποιοι φοβούνται την απομυθοποίησή τους μέσω της τηλεόρασης. 

Εμείς συμμετέχουμε σε όσες τηλεοπτικές εμφανίσεις προσκληθούμε, ακόμα κι "εκτός έδρας", γιατί έχουμε θέσεις, πρόγραμμα και καθαρό πολιτικό λόγο. Οι άλλοι τί έχουν να πουν;

Μουγγές εκλογές, χωρίς διάλογο, ευνοούν την ανεπάρκεια και την αδιαφάνεια. Ας μιλήσουμε όλοι.

Συναντήσεις με πολίτες και αστυνομικούς για τον Κώστα Χριστόπουλο


Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Γερασίμου, ο επικεφαλής της παράταξης "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γερασίμου Νεκροταφείου Παραλίας και Πατρών.

Μετά το τέλος της ακολουθίας ο κ. Χριστόπουλος αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους του Δήμου Παραλίας, αλλά και μέλη του συλλόγου των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων.

Στη συνέχεια παρέστη στη δοξολογία για τον εορτασμό της μνήμης του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου και αμέσως μετά παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Περιφερειακός Δ/ντής της ΕΛ.ΑΣ. Δυτικής Ελλάδος, κ. Σωτήρης Χρονόπουλος.

Η αλήθεια για τους λαθρομετανάστες



Η καθημερινή αρνητική δημοσιότητα της Πάτρας είναι το τίμημα της αδιαφορίας κεντρικής εξουσίας και δημοτικών και νομαρχιακών αρχών για το τεράστιο ζήτημα των λαθρομεταναστών. Ένα θέμα που χρειάζεται απλή λογική, όχι πολιτική !!



Η λογική λέει πως...
* Η λύση καταυλισμού εκεί που δεν θέλουν οι δημότες, δεν αποτελεί λύση.
* H δημιουργία οποιασδήποτε μορφής καταλυμάτων, κοντά σε πύλες εξόδου από την χώρα, απαγορεύεται.
* Όσο οι λαθρομετανάστες μπαίνουν στα πλοία, θα συνεχίσουν να έρχονται.
* H αστυνόμευση των λιμενικών χώρων είναι αποκλειστικά κυβερνητική ευθύνη.

Οι δικές μας θέσεις είναι ξεκάθαρες...
* Συντονισμένη πίεση στην κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της.
* Aνθρωπιστική διαχείριση του ζητήματος με γνώμονα την ασφάλεια και την ησυχία των πολιτών.

Δεν "πετάμε κανένα μπαλάκι". H ευθύνη είναι δική μας. Ακόμη και εάν η Κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις, πρέπει να την πιέσουμε να τις πάρει το συντομότερο. Kαι αν χρειαστεί, να την εκθέσουμε.

19 Οκτωβρίου 2010

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου


Αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Σεμέλη» (στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου), ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι - Νέα Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, παραθέτει συνέντευξη τύπου με προσκεκλημένους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Υπενθυμίζουμε ότι, λόγω του κωλύματος του σχετικού νόμου περί διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών, δεν μπορούν να σταλούν τηλεοπτικές κάμερες.

18 Οκτωβρίου 2010

Ψηφοδέλτιο ισχυρό, νεανικό και ακηδεμόνευτο. Αντίπαλοί μας οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη", υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Καταθέσαμε ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό, νεανικό και ακηδεμόνευτο, με ανθρώπους που έχουν μοναδικό τους κίνητρο την προσφορά. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν και δεν περιμένουν να ζήσουν από την πολιτική, αντίθετα με άλλους, που τους συνδέουν ετερόκλητα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Είναι τιμή για εμένα να ηγούμαι ενός συνδυασμού που τα στελέχη του πρεσβεύουν την Πάτρα του αύριο, με όραμα και πίστη για το μέλλον της. Θέλουμε, μπορούμε και έχουμε το σχεδιασμό και τις προτάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που έχει ανάγκη η πόλη για την επιβίωσή της. Με τη στήριξη των Πατρινών, μαζί θα το πετύχουμε.

Τα ψηφοδέλτια του Δημήτρη Κατσικόπουλου και του Γιάννη Δημαρά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κι αυτό επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.

Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος εκφράζει τη σκληρή κυβερνητική πολιτική του μνημονίου, του ΔΝΤ και της Τρόικας και οι υποψήφιοί του αμύνονται να κρατήσουν ζωντανό το στίγμα μιας κυβέρνησης, που μετράει ήδη ένα χρόνο αδιαφορίας για την Πάτρα. Παντού έργα σε καθυστέρηση ή σε εγκατάλειψη και εμπαιγμός των πολιτών. Ποιός μπορεί να εμπιστευθεί σ' αυτούς τους ανθρώπους την ανάγκη αποφάσεων και λύσεων για το αύριο της πόλης;

Από την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά, στο οποίο ο ίδιος και οι συνεργάτες του εκφράζουν την ανελέητη μανία ενός μέρους του τοπικού ΠΑΣΟΚ να εκδικηθεί το υπόλοιπο για όσα δεν πήρε από την πολύχρονη νομή όλων των μορφών της τοπικής εξουσίας. Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αυτή η ετερόκλητη συμμαχία εμφανίζεται με απίστευτη έπαρση, αμετροέπεια και ρεβανσισμό, τάχα ως η επανάσταση της κοινωνίας απέναντι στα κόμματα.

Κάθε θέση δική τους σε κάθε πρόβλημα της πόλης αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με το συμφέρον της στιγμής. Το ίδιο και ο επικεφαλής, του οποίου η πραγματική εικόνα αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Στο σημερινό διαδικτυακό debate υποψηφίων δημάρχων δεν έκανε διάλογο με τους άλλους κι όμως έκανε λάθη μόνος του! Ποιός μπορεί να θεωρήσει άξιο εμπιστοσύνης ένα συνταξιούχο, κατά δήλωσή του, να διαχειριστεί το αύριο της πόλης με μόνο επιχείρημα, ότι κάποτε με έτοιμα λεφτά έφτιαξε τη βιτρίνα του ενός τρίτου του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, όταν για την αξιοποίηση του υπολοίπου είχε άλλα σχέδια σε βάρος των Πατρινών;

Οι Πατρινοί βλέπουν, ξέρουν, κρίνουν και αξιολογούν. Η ώρα της αλήθειας για το μέλλον της Πάτρας έφτασε. Μαζί μας η πόλη θα συναντήσει την καινούρια εποχή, έτοιμη και σίγουρη, αφήνοντας πίσω της τα βαρίδια του παρελθόντος.»

Η δήλωση υποψηφιότητας του Συνδυασμού μας με τον πλήρη κατάλογο ονομάτων δημοσιεύεται στην ειδική σελίδα «Το ψηφοδέλτιο μας» στο blog μας.

Άγγελος Τσιγκρής: «ο Κ. Χριστόπουλος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πορεία της Πάτρας»

«Οι δικές μου, μικρές δυνάμεις τίθενται στην υποστήριξη του Κώστα Χριστόπουλου, γιατί ξέρω και βλέπω ότι έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να αλλάξει την πορεία της Πάτρας στο αύριο» δήλωσε σε σύντομη παρέμβαση του μετά το τέλος της ομιλίας του Κώστα Χριστόπουλου στο «FORUM Ανάπτυξης 2010», ο πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής.

Νατάσα Ράγιου: «Ο Κώστας Χριστόπουλος έχει τη δύναμη να πετύχει»

Σε παρέμβαση της μετά το τέλος της ομιλίας του Κώστα Χριστόπουλου στο «FORUM Ανάπτυξης 2010», η πρώην Βουλευτής Αχαΐας Νατάσα Ράγιου τόνισε: «Μπορούμε να γίνουμε ο ισχυρός πόλος ανάπτυξης του Νότου, μια μικρή Θεσσαλονίκη. Είναι άδικο, ενώ έχουμε τις δυνατότητες, να μην το πετυχαίνουμε επειδή μας λείπει η συνεννόηση και ο υγιής τοπικισμός. Ο Κώστας Χριστόπουλος έχει το σχέδιο, την ομάδα και τη δύναμη να το πετύχει».

Ευάγγελος Φλωράτος: «Ο Κώστας Χριστόπουλος μπορεί να αλλάξει την Πάτρα»

Την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του Κώστα Χριστόπουλου και την πίστη του ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» μπορεί να οδηγήσει την Πάτρα προς τα εμπρός, εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων κ. Ευάγγελος Φλωράτος, σε σημαντική του παρέμβαση στο «FORUM Ανάπτυξης 2010».

Παίρνοντας τον λόγο μετά το τέλος της ομιλίας του Κώστα Χριστόπουλου, ο κ. Φλωράτος σε σύντομη ομιλία του εξήγησε την ανάγκη για την άμεση φυγή της τοπικής κοινωνίας προς τα εμπρός με πρωτοπόρο το Δήμο και συμμέτοχους τους φορείς και τις υγιείς τοπικές δυνάμεις, τονίζοντας και αυτός τον σημαντικό στόχο «να προλάβουμε το χρόνο για να γίνει η Πάτρα ελκυστικός τόπος επενδύσεων και επισκεψιμότητας.»

Αναφερόμενος δε στη δυνατότητα του Κώστα Χριστόπουλου να εξυπηρετήσει τον στόχο αυτό, ο κ. Φλωράτος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Κώστας Χριστόπουλος μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία, την πορεία και τη στρατηγική της πόλης, ώστε να γίνει πόλος έλξης οικονομικών οφελών με πόρους βιώσιμης ανάπτυξης. Έτσι θα χτυπηθεί η ανεργία, η ύφεση της περιοχής και θα ενισχυθεί η λειτουργία του νέου Δήμου. Πιστεύω στις ικανότητές του γιατί τον ξέρω καλά και τον έχω αξιολογήσει σωστά. Μπορεί και πρέπει να πετύχει τους στόχους του»

Κώστας Χριστόπουλος: πρόταση αιχμής για τη βιώσιμη αναπτυξη της Πάτρας

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Πάτρας παρουσίασε στο «FORUM Ανάπτυξης 2010», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος. Μιλώντας με θέμα «Οι δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μοχλός κίνησης μιας Βιώσιμης Ανάπτυξης», ο κ. Χριστόπουλος ανέλυσε με προτάσεις και επιχειρήματα τη σχέση της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με την εφαρμογή του νέου νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και τις ανάγκες του νέου Δήμου Πατρέων, παρουσιάζοντας μια, κατά κοινή ομολογία, σημαντική πρόταση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής.

Τον κύριο Χριστόπουλο προλόγισε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και υποψήφιος με το συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» κ. Σωτήρης Γαλάνης, δηλώνοντας την πεποίθησή του ότι η ικανότητα, η θέληση και ο σχεδιασμός του Κώστα Χριστόπουλου για την ανάπτυξη της πόλης και της αγοράς είναι η μόνη διέξοδος για την Πάτρα σήμερα.

Ο κ. Χριστόπουλος, αναλύοντας την πρότασή του, ανέφερε τα εξής:

«Η Πάτρα θα βρεθεί στην ανάγκη να παράξει τοπική ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό ώστε να καλύψει τις σοβαρές επιπτώσεις από την περικοπή των 4,5 δις ευρώ που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα χρήματα που διατίθενται στους ΟΤΑ τον επόμενο χρόνο. Αυτή η τοπική ανάπτυξη πρέπει να έχει δύο στοιχεία:  να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και να είναι βιώσιμη.

Σήμερα, ο Δήμος Πατρέων πρέπει να πληρώνει για τόκους μόνον 50 εκατ. Ευρώ το μήνα. Κι αν δε βρεθούν επιπρόσθετοι πόροι, ίσως φτάσουμε και στη δυσκολία πληρωμών ακόμα και του προσωπικού. Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η δημιουργία υποδομών για την εξοικονόμηση νέων πόρων από τις δυνατότητες της πόλης και από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Με πρωτοπόρο το Δήμο, πρέπει να αξιοποιήσουμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas), που αφορά στην υποστήριξη συνεργασίας τοπικών αρχών και φορέων στην κοινή προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης αστικών περιοχών.

Να δημιουργήσουμε, δηλαδή, ένα Αστικό Ταμείο Ανάπλασης με στόχους και ευκαιρίες για επενδύσεις στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αχαϊας, του ΟΒΕΣΝΑ, του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, άλλων φορέων και ιδιωτών.

Απώτερος στόχος, εκτός άλλων, πρέπει να είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών του Δυτικού άξονα, η εξέλιξη της Πάτρας σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και η βελτίωση της ΒΙ.ΠΕ. με νέες υποδομές, πιο ελκυστικές για επενδύσεις και με ζώνες καινοτομίας.

Στόχος ακόμα, πρέπει να είναι η άμεση λειτουργία του νέου λιμανιού και η δημιουργία μιας σύγχρονης Μαρίνας.

Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την καλή εικόνα και τη θετική προοπτική ανάπτυξης για προσέλκυση οικονομικών οφελών, επισκεψιμότητας και επενδυτικού κλίματος.

Η παιδεία επίσης, πρέπει να παίξει ρόλο ενεργό και ουσιαστικό, ώστε το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΑΤΕΙ, η εξαιρετική προσφορά της Εστίας Επιστημών και τα ερευνητικά Ιδρύματα, να στηρίξουν αυτή την κοινή προσπάθεια ανάπτυξης.

Πρέπει να διεκδικήσουμε να έρθει το φυσικό αέριο και στην περιοχή μας.

Να κάνουμε πιο επιθετική και ελκυστική πολιτική τουρισμού, εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και της ιστορίας της περιοχής.΄

Όλα αυτά πρέπει να συνθέτουν τη βιώσιμη ανάπτυξη που χρειαζόμαστε, ως μόνη διέξοδο για την ομαλή εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την εξέλιξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάτρας.

Για να είναι όμως βιώσιμη αυτή η ανάπτυξη χρειάζεται να είναι φιλική προς το περιβάλλον και να είναι ισόρροπη τοπικά και κοινωνικά.

Γι’ αυτό θα δημιουργήσουμε και θα ενισχύσουμε τοπικά κέντρα ανάπτυξης σε κάθε διαμέρισμα και γειτονιά, για να έχει όλος ο σχεδιασμός συμμέτοχο τον κάθε πολίτη, αφού ο σκοπός μας είναι στην τοπική κοινωνία να καταλήξουν τα οφέλη του».


Στο ακροατήριο της εκδήλωσης, ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και εν μέσω νυν και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και άλλων παραγόντων της οικονομικής ζωής της Πάτρας, διακρίναμε τον πρώην Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Φλωράτο και, στην πρώτη σειρά, τον Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Νικολόπουλο, την πρώην Βουλευτή Αχαΐας Νατάσα Ράγιου και τον πολιτευτή Αχαΐας κ. Άγγελο Τσιγκρή.

17 Οκτωβρίου 2010

«Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» με ψηφοδέλτιο προοπτικής και ελπίδας


Κατατέθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» και υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Χριστόπουλο το ψηφοδέλτιο της προοπτικής και της ελπίδας για τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Είναι ψηφοδέλτιο νεανικό, δυναμικό, που εκφράζει την κοινωνία και την ανάγκη της ανατροπής των σημερινών δεδομένων με στόχο το αύριο της πόλης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Χριστόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είμαι περήφανος γιατί καταθέσαμε ένα ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται κυρίως από νέους ανθρώπους, που δεν εκφράζουν συμφέροντα και ιδιοτέλειες, αλλά μόνο διάθεση για προσφορά και σύνθεση δυνάμεων για μια Πάτρα που μας αξίζει. Ούτε ένας από τους υποψηφίους μας δεν ήρθε μαζί μας για να εξυπηρετήσει προσωπικές μωροφιλοδοξίες και άνομα συμφέροντα. Οι συμπολίτες που, αγνά, συμπαρατάσσονται στο πλευρό μας, μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω πιο έντονα και πιο δυναμικά τον αγώνα μας μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.»

Η δήλωση υποψηφιότητας του Συνδυασμού μας με τον πλήρη κατάλογο ονομάτων δημοσιεύεται στην ειδική σελίδα «Το ψηφοδέλτιο μας» στο blog μας.

Σταθερή η άνοδος του Κώστα Χριστοπούλου


Μία ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή άνοδο που καταγράφει ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος και ο συνδυασμός μας «Νέοι άνθρωποι – Νέα Πόλη».

Παρ' ότι η έρευνα αυτή έγινε την ίδια περίπου χρονική περίοδο με την αντίστοιχη που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες και δεν περιλαμβάνει τις κατά γενική ομολογία θετικές εντυπώσεις που απέσπασε ο Κώστας Χριστόπουλος στο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων δημάρχων, είναι φανερό ότι έχει τρία στοιχεία:

Πρώτον, όλο και περισσότεροι πολίτες γίνονται συνειδητοί υποστηρικτές των θέσεων και προτάσεών μας.

Δεύτερον, επιτυγχάνεται η άνοδος της συσπείρωσης του πολιτικού χώρου στήριξης του συνδυασμού, που είναι η Νέα Δημοκρατία.

Τρίτον, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου με νέους και αξιόλογους ανθρώπους, μαζί με την εμπειρία των παλαιοτέρων, αποδίδει ήδη θετικά αποτελέσματα.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι, βήμα - βήμα, η κατάκτηση του δεύτερου γύρου είναι εφικτή.

Σταύρος Τσεκούρας: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από το συνδυασμό "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Σταύρου Τσεκούρα.

Ο Σταύρος Τσεκούρας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1968. Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία με το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Τ.Δ. Αχαϊας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Γεν. Γραμματέας επί δύο θητείες στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας και Αντιπρόεδρός της τα έτη 2006 –2008. Είναι μέλος της ΠΟΑΣΥ και της εξελεγκτικής επιτροπής της ΠΟΑΣΥ. Είναι γνωστός για την κοινωνική του δραστηριότητα και βραβευμένος εθελοντής αιμοδότης.

Ηλίας Ηλιόπουλος: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από το συνδυασμό "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Ηλία Ηλιόπουλου.

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1971. Σπούδασε Κοινωνική θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα επιμόρφωσης του ΕΑΠ στον τομέα Ανοιχτής Εκπαίδευσης και master msc στο Μarketing και την Επικοινωνία με τις νέες Τεχνολογίες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης των ΑΤΕΙ Πατρών και Πύργου και εκδίδει το ηλεκτρονικό περιοδικό Fresh.gr. Είναι ιδρυτικό μέλος του ερασιτεχνικού σχήματος Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ και διετέλεσε διαμερισματικός σύμβουλος του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων με τον Ευάγγελο Φλωράτο.

Διονύσης Βορίσης: υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από το συνδυασμό "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Διονύση Βορίση.

Ο Διονύσης Βορίσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959. Είναι ιατρός Βιοπαθολόγος – Μικροβιολόγος και εξασκεί το λειτούργημά του στο Ρίο. Στις εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρίου, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό "Δήμος Ρίου - Περιοχή Ζωής και Δημιουργίας". Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Σωματείου Αετός Ρίου Α.Ο., μέλος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρίου και μέλος της εταιρίας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος Ρίου. Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Αποστολίδη, καθηγήτρια γαλλικών και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ευριδίκη Γαλούση: υποψήφια με τον Κώστα Χριστόπουλο

Από το συνδυασμό "Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη" του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Χριστόπουλου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ευριδίκης Γαλούση.

Η Ευριδίκη Γαλούση γεννήθηκε το 1984. Σπούδασε στη σχολή Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων και σήμερα εργάζεται ως περιβαλλοντολόγος στην οικογενειακή επιχείρηση, που έχει ως αντικείμενο τις υπηρεσίες απορριμμάτων, καθαριότητας και πρασίνου.