30 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Χριστόπουλος: προτεραιότητα στην ανάπτυξη


«Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας θέσαμε ως προτεραιότητά μας να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας. Έχουμε προκαλέσει τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και δεν έχουμε πάρει ακόμα καμία απάντηση. Εμείς συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας και ανακοινώνουμε σήμερα λεπτομέρειες για την πρόταση, που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τη δημιουργία υποδομής για μια σωστή αστική ανάπλαση της περιοχής μας με σημαντικά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες», τόνισε μιλώντας προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Χριστόπουλος, παρουσιάζοντας σε ανοικτή συνέντευξη τύπου την πρόταση του συνδυασμού για το σχεδιασμό της βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρώην ειδικός γραμματέας ανάπτυξης του ΥΠ.ΑΝ. Λευτέρης Σταυρόπουλος, ο οποίος έχει την εμπειρία του συντονιστή του προγράμματος ΕΣΠΑ και από το νέο χρόνο θα είναι μέλος της Επιτροπής Μπαρόζο για τις δημοσιονομικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα έτη 2011 – 2013.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο κ. Σταυρόπουλος εξήγησε την ευκαιρία και τη δυνατότητα που παρέχει το πρόγραμμα JESSICA (Join European Support for Substantial Investment in City Areas) και ανέφερε: «Λόγω της στενότητας της δημοσιονομικής πολιτικής, δεν υπάρχουν πόροι για παραπέρα χρηματοδότηση των Δήμων με σκοπό την ανάπτυξη. Πρέπει να δημιουργηθεί λοιπόν ένα ταμείο – κουμπαράς για την αστική ανάπλαση με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων, η οποία χρηματοδοτεί τέτοια Ταμεία Αστικής Ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη για έργα σε βασικούς τομείς, όπως το κυκλοφοριακό, προσελκύει επενδύσεις και υποστηρίζει την επισκεψιμότητα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σημαντικό είναι ότι δεν απαιτούνται πόροι του Δήμου και επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κινητοποιεί επενδυτές για τα αστικά κέντρα όλης της Ερωπαϊκής Ένωσης, όπου υπάρχει ενδιαφέρον αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους. Αυτό θα είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για όσα ο Κώστας Χριστόπουλος και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν να κάνουν στο Δήμο Πατρέων».

Σε συνέχεια όσων ανέπτυξε ο κ. Σταυρόπουλος, ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξης Γιώργος Κοντογιάννης πρόσθεσε: «Είμαστε ο μοναδικός συνδυασμός που καταθέτει μία τέτοια πρόταση, γιατί εμείς έχουμε την ικανότητα, τη θέληση, τη δύναμη και το ανθρώπινο δυναμικό για την υλοποίησή της. Εμείς σχεδιάζουμε το αύριο της πόλης, με θέσεις ξεκάθαρες και λύσεις βιώσιμες, σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς, που είτε δεν έχουν θέσεις για τα πολύ σοβαρά προβλήματα του νέου Δήμου, είτε ωραιοποιούν προτάσεις ανάλογα με το προεκλογικό συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.