29 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα δημοσκόπηση: «Ένας [Κ.Χριστόπουλος] ανεβαίνει, δύο μένουν στάσιμοι...»

«Ένας ανεβαίνει, δύο μένουν στάσιμοι». Με τον πρωτοσέλιδο αυτό τίτλο η «Πρωινή Γνώμη» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Prognosis που διεξήχθη τηλεφωνικά από 22-25 Σεπτεμβρίου 2010 και έρχεται να επιβεβαιώσει την ραγδαία αυξανόμενη αποδοχή της υποψηφιότητας του Κώστα Χριστόπουλου για το αξίωμα του Δημάρχου Πατρέων, με τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η εφημερίδα αναφέρει
«...ο Κώστας Χριστόπουλος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τότε που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του κερδίζει χαμένο έδαφος, ενώ οι αντίπαλοί του φαίνεται να μένουν στάσιμοι.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Κώστα Χριστόπουλου φθάνει το 10%, μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά από τον δεύτερο Δημαρά (17%) και τον προπορευόμενο Κατσικόπουλο (21%). Υπενθυμίζουμε ότι το ποσοστό είναι σχεδόν το τριπλάσιο από το αντίστοιχο σε προηγούμενη δημοσκόπηση της VPRC για την πόλη της Πάτρας, το οποίο ήταν 3,5%, ενώ οι αντίπαλοί του είχαν φθάσει στο 19,7% ο κ. Δημαράς και στο 21,8% ο κ. Κατσικόπουλος.»

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα κάνει λόγο πλέον για «αλλαγή των συσχετισμών», καθώς «ο κ. Χριστόπουλος ξεκίνησε με σχετικά χαμηλή αναγνωρισιμότητα όταν διακήρυξε την απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές, του, κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος και φυσικά αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των αρχικών ερευνών» για να επισημάνει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού μας «δρα ενωτικά στην κεντροδεξιά της Πάτρας»:
«Σημαντική ώθηση στον κ. Χριστόπουλο φαίνεται ότι δίνει η πρόθεσή του να επιμείνει να πολιτευθεί ως ανεξάρτητος αν και έχει τη στήριξη της ΝΔ, καθώς σκοπεύει αφενός να λειτουργήσει ενωτικά στους κόλπους της κεντροδεξιάς και αφετέρου να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση που αγωνιούν για τα καυτά προβλήματα της Πάτρας.»
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο δημοσίευμα στην αδιευκρίνιστη ψήφο που φτάνει περίπου το 40%, πολλοί των οποίων, σύμφωνα με την έρευνα, «θα αποφασίσουν την τελευταία ώρα να πάνε στις κάλπες».

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα της εφημερίδας είτε στο φωτογραφικό μας αρχείο είτε στο αρχείο δημοσιευμάτων μας είτε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.