29 Σεπτεμβρίου 2010

Σπ. Π. Πολίτης: το «ράβε-ξήλωνε» του δημάρχου στη Ρήγα Φεραίου...


Πριν από ένα περίπου χρόνο και παρ' όλες τις όποιες ενστάσεις υπήρχαν το Δημοτικό μας Συμβούλιο αποφάσισε την πεζοδρόμηση των οδών Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης. Κατ' αρχάς να επισημάνω ότι και εγώ όπως και η παράταξή μου ήμασταν υπέρ της δημιουργίας πεζόδρομων, όπως αυτός που δημιουργείται τώρα στη Ρήγα Φεραίου, από Κολοκοτρώνη μέχρι Γούναρη.

Φτάσαμε λοιπόν στον φετινό Αύγουστο, για να ξεκινήσει η Δημοτική αρχή το έργο αυτό -το τόσο σημαντικό για την πόλη μας-  αλλά δυστυχώς η έναρξή του συνέπεσε με την εκτέλεση και άλλων έργων, όπως η ανακατασκευή του οδοστρώματος της Αγίου Ανδρέου, της Ηρώων Πολυτεχνείου και άλλων σχετικών παρεμβάσεων.

Συνάμα όμως το έργο της πεζοδρόμησης είναι προφανές ότι λόγω κακού -ως συνήθως- προγραμματισμού έχει κολλήσει. Τα αποτελέσματα αυτής της κωλυσιεργίας τα βιώνουν καθημερινά τόσο οι έμποροι και οι επαγγελματίες της οδού Ρήγα Φεραίου όσο και οι συμπολίτες μας που διαμένουν στην περιοχή.

Είναι λοιπόν προφανής η αγωνία όλων μας, εν μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης που πλήττει ιδιαιτέρως τον εμπορικό κλάδο, για το πόσο γρήγορα θα τελειώσει αυτό το έργο. Με την Ρήγα Φεραίου κυριολεκτικά νεκρωμένη είναι αμφίβολη η βιωσιμότητα όλων αυτών των επιχειρήσεων.

Αυτά και άλλα πολλά τα επισημαίνουν οι επαγγελματίες της Ρήγα Φεραίου σε επιστολή που κυκλοφορούν για να συλλέξουν υπογραφές και η οποία απευθύνεται στην αναρμόδια όπως φαίνεται Αντιδήμαρχο Μελετών και Έργων κυρία Ελπίδα Βασιλοπούλου. Μια επιστολή που θα έπρεπε ωστόσο,  να απευθύνεται τόσο στον απερχόμενο Δήμαρχο όσο και στον έτερο αντιδήμαρχο (Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κτλ) Νίκο Κουρεμένο. Όλοι τους -Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι- μοιάζουν να βρίσκονται σε μια πρωτοφανή μακαριότητα παρακολουθώντας εδώ και σχεδόν δύο μήνες την Ρήγα Φεραίου σκαμμένη σε δέκα σημεία και παντού να επικρατεί ένα ιδιότυπο χάος με αυτοκίνητα και μηχανάκια να κινούνται λάθρα από κάθε μεριά και σκουπίδια να βρίσκονται παντού.

Επιτέλους λοιπόν σεβαστείτε την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων και παρουσιάστε λεπτομερώς το πρόγραμμα σας για την πεζοδρόμηση. Τόσο το χρονοδιάγραμμά σας όσο και το τι ακριβώς σκέπτεστε να κάνετε.  Αν τα Χριστούγεννα -όπως φοβούνται όλοι- βρουν την Ρήγα Φεραίου σκαμμένη τότε θα μιλάμε για το τέλος ενός από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης μας και η πεζοδρόμηση θα είναι μνημείο για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της οδού.


Σπύρος Π. Πολίτης
Δημοτικός Σύμβουλος 

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος
με τον συνδυασμό «Νέοι Άνθρωποι-Νέα Πόλη»
του Κώστα Χριστόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.