6 Οκτωβρίου 2010

Πέντε παρεμβάσεις για μια ανθρώπινη Πάτρα χωρίς δουλεμπόριο μεταναστών

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι οι θέσεις και οι προτάσεις του συνδυασμού μας «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη» υιοθετούνται και από άλλους συνδυασμούς σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την πόλη.


Μιλήσαμε πρώτοι για δουλεμπόριο και πρώτοι τονίσαμε την ανάγκη να σταματήσει να εμπλέκεται η Πάτρα στα σχέδια όσων εκμεταλλεύονται την αγωνία εξαθλιωμένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή.

Επαναλαμβάνουμε ξεκάθαρα τη θέση μας, που συνοψίζεται σε πέντε άμεσες παρεμβάσεις, για το ζήτημα  των παράνομων μεταναστών:
1. Μπαίνουμε μπροστά και δεν αποφεύγουμε καμία παρέμβαση με το πρόσχημα ότι πρόκειται μονό για πρόβλημα της Κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Λέμε όχι στη δημιουργία καταυλισμού, γκέτο ή κέντρου υποδοχής στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Δεν είμαστε πύλη εισόδου. Είμαστε πύλη εξόδου  της  χώρας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει καμιά νομιμοποίηση παραμονής των θυμάτων του δουλεμπορίου. Αντιστεκόμαστε στην ιδέα να νομιμοποιήσει η Πάτρα έμμεσα το δουλεμπόριο με αυτό τον τρόπο.

3. Αυτονόητο είναι ότι όποιος πολιτικός ή οικονομικός μετανάστης και πρόσφυγας ζητήσει πολιτικό άσυλο, τον στηρίζουμε και ζητάμε την εφαρμογή του σχετικού νόμου.

4. Υποστηρίζουμε τη μεταφορά των εξαθλιωμένων ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο σε ασφαλείς χώρους, με υποδομές και κατάλληλες συνθήκες για την αποκατάσταση τους.

5. Ζητάμε την άμεση παράδοση του νέου λιμένα, ώστε σύγχρονες μέθοδοι ασφαλείας να λειτουργούν αποτρεπτικά για τούς δουλεμπόρους και απαιτούμε τον έλεγχο της διαδρομής, από τα σύνορα της χώρας μέχρι την Πάτρα, ώστε να μην δρουν ανενόχλητοι μέσα στη χώρα οι πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων.

Για να αποτρέψουμε της δυσάρεστες εξελίξεις σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, χρειάζεται να λειτουργήσουμε όλοι με υπευθυνότητα.

Εμείς θα κινήσουμε όλους τούς μηχανισμούς της χώρας προς το σκοπό αυτό και θα έχουμε σχέδιο καθημερινής παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.