13 Οκτωβρίου 2010

Το κυκλοφοριακό της Πάτρας λύνεται στην πράξη, με έργα κι όχι με ωραία λόγια...



H καθημερινότητα για τον πολίτη και τον επισκέπτη της Πάτρας, γίνεται ιδιαίτερα προβληματική όταν πρέπει να κυκλοφορήσει είτε στο κέντρο είτε στους περιφερειακούς δρόμους, δηλαδή -πρακτικά- καθημερινά και πολλές φορές την ίδια μέρα.

Το κυκλοφοριακό είναι για την πόλη μας ζήτημα αιχμής που απασχολεί όλους τους πολίτες. Όσο για την επίλυση του, αυτή θα προέλθει από την κοινή λογική και την απόφαση να γίνουν πράξεις, έργα, άμεσα, δε θα προέλθει από την πολιτική. Γιατί το πρόβλημα διογκώθηκε από την απραξία των πολιτικών που διοίκησαν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δημοτικές παρατάξεις του Δημήτρη Κατσικόπουλου και Γιάννη Δημαρά που ζητούν την ψήφο των Πατρινών, έχουν τεράστια ευθύνη γιατί οι ίδιοι και τα περισσότερα μέλη τους άσκησαν εξουσία στην πόλη και συμμετείχαν στα βουλευόμενα όργανά της. Αγνοούσαν μελέτες ανάλογα με το ποιον συνέφεραν περισσότερο ή λιγότερο και έδιναν υποσχέσεις με θεαματικό και όχι ουσιαστικό περιεχόμενο. Αντί λοιπόν να αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη εμφανίζονται σήμερα σαν να ήρθαν από κάποιο άλλο μέρος με τάχα καινούριες προτάσεις και ωραιοποιημένες ιδέες που δεν εφαρμόζονται παρά μόνο στα χαρτιά ή στην σκέψη όσων τις εκφράζουν.

Οι θέσεις μας για το κυκλοφοριακό είναι ξεκάθαρες και είναι οι εξής :
1ον
Διάνοιξη της οδού Κανακάρη στην πράξη και όχι στα λόγια
2ον Λειτουργία της μικρής περιμετρικής το ταχύτερο δυνατό
3ον Παραλιακή οδός ταχείας κυκλοφορίας
4ον Σχεδιασμός ριζικής αναδιάρθρωσης των συγκοινωνιών από το κέντρο στην περιφέρεια και αντίθετα
5ον Επικαιροποίηση της μελέτης Δοξιάδη
6ον Αξιοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ
7ον Υπόγεια και υπέργεια πάρκινγκ στην περιφέρεια

Στόχος μας είναι να χαράξουμε μια ενιαία διαχρονική στρατηγική για το Νέο Δήμο και για το κυκλοφοριακό ώστε να μη χρειάζεται να παρεμβαίνουμε κάθε τόσο με ημίμετρα αλλά να αναπροσαρμόζουμε στον βασικό σχεδιασμό μας την όποια εξέλιξη του προβλήματος.

Εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε με προτάσεις. Ποιες είναι οι θέσεις των άλλων συνδυασμών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.