8 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Χριστόπουλος: Δέκα ενέργειες για καθαρή Πάτρα

Η σημερινή Πάτρα είναι φανερά ένα από τα λιγότερο καθαρά αστικά κέντρα της χώρας. Το βλέπει κανείς στους δρόμους στους κοινόχρηστους χώρους και τις γειτονιές. Με το νέο Νόμο «Καλλικράτης» το πρόβλημα θα επεκταθεί στον έλεγχο της καθαριότητας και της ομαλής λειτουργίας όλου του σχετικού μηχανισμού σε ολόκληρη την έκταση του νέου δήμου.

Η διαχείριση των απορριμμάτων, η κατά καιρούς έλλειψη του προσωπικού και η ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών στο σύστημα καθαριότητας ολόκληρου αυτού του αστικού και προαστιακού χώρου θα είναι το πρώτο πρόβλημα στην λειτουργία του νέου δήμου.

Οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημόσια και ροκανίζουν τον χρόνο της προεκλογικής περιόδου με προφανείς σκοπούς, οφέλη από την δημιουργία εντυπώσεων και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.


Οι θέσεις μας στο μεγάλο πρόβλημα ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ είναι ξεκάθαρες και είναι οι εξής:
1ον. Συντονισμός και πίεση για άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής του εργοστασίου στο Φλόκα
2ον Αποκατάσταση της Ξερόλακας μετά το κλείσιμό της
3ον Σχεδιασμός κινήτρων για μείωση του όγκου των σκουπιδιών
4ον Αύξηση και επέκταση της ανακύκλωσης παντού σε όλο το νέο Δήμο
5ον Δεύτερος βιολογικός καθαρισμός στον Βόρειο Τομέα
6ον Δημιουργία υποδομών για την διαχείριση των βοθρολυμάτων
7ον Άμεση αναδιοργάνωση του σχεδιασμού για την συλλογή απορριμμάτων και χώρων εναπόθεσης τους
8ον Δημιουργία μηχανισμού υπηρεσιών άμεσης επέμβασης στην καθαριότητα κάθε γειτονιάς
9ον Λειτουργία σκούπας και μηχανημάτων κοινόχρηστων χώρων σε κάθε γειτονιά
10ον Σχεδιασμός αισθητικής αναβάθμισης και υγιεινής στο κέντρο της πόλης που αποτελεί την πρώτη εικόνα του επισκέπτη αλλά και όσων κατοικούν ή το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Εμείς θα μιλάμε με θέσεις, ελπίζοντας ότι και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις θα μπουν σύντομα στην δημόσια συζήτηση για τα πραγματικά ζητήματα που αφορούν την κάλπη της 7ης  Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.