22 Δεκεμβρίου 2010

Αθλητικά σχολεία SOS

Συνεδρίασαν από κοινού οι επιτροπές Αθλητισμού και Παιδείας του συνδυασμού «Νέοι Άνθρωποι Νέα Πόλη», με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει όσον αφορά την λειτουργία του αθλητικού σχολείου, και εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Βρισκόμαστε όπως όλοι γνωρίζουμε και γνωρίζετε όλοι σε δύσκολες περιόδους και επειδή είμαστε και λειτουργούμε σαν πολίτες με ευαισθησίες και ανησυχίες, μας προκαλεί έντονο προβληματισμό το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε με την ύπαρξη και λειτουργία του αθλητικού σχολείου.
Η παράταξη μας αφουγκραζόμενη  την έντονη ανησυχία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών – αθλητών του αθλητικού σχολείου, θέλει να εκφράσει την ανησυχία της για το θέμα αυτό και παράλληλα να προτείνει λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία του αθλητικού σχολείου.
Θέσουμε τους προβληματισμούς μας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Θεωρούμε αντιπαιδαγωγικό στα μέσα της σχολικής περιόδου να δρομολογείται με μαθηματική ακρίβεια το κλείσιμο ενός σχολείου (έχει παρέλθει το πρώτο τετράμηνο χωρίς ύπαρξη γυμναστών – παύση μεταφοράς των μαθητών στους χώρους άσκησης), χωρίς να λαμβάνεται υπόψη από την υπουργό η δυσκολία προσαρμογής στο καινούριο σχολικό περιβάλλον κυρίως όταν πρόκειται για μαθητές της τρίτης λυκείου και σε λίγους μήνες θα κληθούν να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές.
Θεωρούμε αναγκαία την συνέχιση της λειτουργίας του αθλητικού σχολείου και προτρέπουμε την καινούρια δημοτική αρχή να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση με ταυτόχρονη παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Π.Ε.Α.Κ. (κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο) και των εγκαταστάσεων του κεντρικού και βοηθητικού Παμπελοποννησιακού Σταδίου με απώτερο σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών-αθλητών του αθλητικού σχολείου.
Σε αυτό ειδικά επιβάλλεται να δοθεί άμεση λύση διότι οι μαθητές-αθλητές του αθλητικού σχολείου εκπροσωπούν με τα σχολεία και τους συλλόγους τους την πόλη μας σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.