4 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμα μας για τη νέα Πάτρα


Ήρθε η ώρα οι πολίτες να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας, να ακουστεί και η δική μας φωνή. Δεν έχουμε εξαρτήσεις, είμαστε ανοικτοί σε κάθε πολίτη που έχει να προτείνει για την Πάτρα, οι καλύτερες ιδέες των καλύτερων ανθρώπων της πόλης είναι το πρόγραμμα μας.

Από την πρώτη μέρα που ανακοινώσαμε την υποψηφιότητα μας, μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν την πόλη και τις ιδιαιτερότητές της, επιστήμονες, τεχνοκράτες, άνθρωποι της καθημερινής ζωής του «νέου» Δήμου και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την επεξεργασία  της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού μας για τη νέα Πάτρα.

Όπως είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τους άξονες της δράσης μας στο νέο Δήμο, που θα έχει τρεις στόχους:

Πρώτον, ρεαλιστική εφαρμογή προτάσεων και ιδεών σύμφωνα με το νέο νόμο “Καλλικράτης”,
δεύτερον, χειροπιαστά αποτελέσματα στους πολίτες και
τρίτον, υποδομή για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής με μοχλό την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Δήμου Πατρέων.

Συνοπτικά τα σημεία αναφοράς του προγράμματος είναι τα εξής: 
- Oργάνωση και συνεργασία για ομαλή προσαρμογή όλων των Δήμων στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων
- Ανάπτυξη και παραγωγή αειφόρων δραστηριοτήτων με σκοπό το θετικό κλίμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας
- Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με έμφαση στην καθαριότητα, την διαχείριση των απορριμμάτων, το περιβάλλον, το πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρους
-  Καινούρια λειτουργία και σημαντικός ρόλος του θεσμού της γειτονιάς με ουσιαστικές αρμοδιότητες στα Διαμερίσματα για τη δημιουργία τοπικών κέντρων διαχείρισης καθημερινών προβλημάτων.
-  Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες, με πρωτοβουλίες για τους μετανάστες με το σύνθημα “σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, δικαίωμα ζωής στους Πατρινούς”.
- Ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών ανάδειξης της Παιδείας, ως σημείο αναφοράς της μελλοντικής ανάπτυξης της πόλης, συνδέοντας το Πανεπιστήμι,ο το ΑΤΕΙ και την Εστία Επιστημών με τις μορφές δράσεις της πόλης.
- Έμφαση στην εκμετάλλευση των δομών του πολιτισμού και του αθλητισμού ως τουριστικά προϊόντα επισκεψιμότητας όλο τον χρόνο, με νέες δομές και προτάσεις πέρα από τις υπάρχουσες.
- Εξέλιξη του κοινωνικού τομέα του Δήμου στη φροντίδα και την υποστήριξη της καθημερινής ζωής των Πατρινών σε κάθε γειτονιά.

Ανοίγουμε σήμερα την πραγματική συζήτηση για την Πάτρα, θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος μας, οι δικές σας απόψεις και προτάσεις θέλουμε να ακουστούν, να καταγραφούν και να γίνουν κομμάτι της επόμενης μέρας της Πάτρας.

Με πρωταγωνιστές εσάς, τους πολίτες της Πάτρας, θα προχωρήσουμε στη σταδιακή, αναλυτική παρουσίαση των αξόνων και των προτάσεών μας, με τη συμμετοχή όχι μόνο όλου του δυναμικού του συνδυασμού μας και την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος όλων των κοινωνικών εταίρων της πόλης.

Θέλουμε τη συμμετοχή σας, περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας, στο blog μας, στις ηλεκτρονικές σελίδες μας στο facebook και το twitter, αλλά και στο εκλογικό μας κέντρο που θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες στην Πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αφήνετε το σχόλιο σας και να συμμετάσχετε σε συζητήσεις για τις δημοσιεύσεις μας. Η έκφραση και το περιεχόμενο των σχολίων είναι ελεύθερα και εκφράζουν τον καθένα σας. Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια σας πριν τη δημοσίευση τους ελέγχονται από τον διαχειριστή του blog ώστε να αποτρέπεται η δημοσίευση των πάσης φύσεως υβριστικών ή προσβλητικών σχολίων καθώς και για να περιορίζεται το spam.